Recension av Kiviks äppelglögg

Nu är de två första flaskorna av Kiviks-glöggen provsmakade. Det var en ganska angenäm upplevelse måste jag säga.

Äppelglögg med smak av kanel och vanilj:
I fredags lyckades jag klämma i mig lite drygt hälften av flaskan. Lite måste man ju få festa till en fredag kväll haha.

Måste säga att om jag strikt ska betygsätta den som GLÖGG kan jag inte dela ut ett högre betyg än 2 av 5. Men som en god, varm dryck i allmänhet ger jag den följande betyg:


Äppelglögg med saffran och apelsin:
Förra året blev jag OTROLIGT besviken på årgångsglöggen. Tyckte att saffranssmaken blev helt fel och närmast lite unken. Det var därför med viss tveksamhet som jag förde muggen först till näsan och sen till munnen. Där blev jag positivt överraskad. 

Testpanelen bestod av 2 barn i åldrarna 3 och 5. (Vi vuxna fick bara provsmaka lite, vi hade ju så mycket annat att smaska på - men mer om det i ett annat inlägg)

Till en början ville barnen inte alls ha glögg. Inte alls, min sssöta. Eftersom jag tycker att det är högst besynnerligt med människor, även små sådana, som inte vill dricka glögg fick jag lirka lite: Är det säkert? Det smakar ju äpple. Och lussebulle. Nähä, men då dricker jag upp den själv då. Då ville de ha :-) Såna lättlurade rackare de är, sötisarna. 

En mugg var hälldes upp till dem. En FULL mugg eftersom undertecknad inte alls är van vid induktionshäll och därmed blev tvungen att späda lite med kall glögg från flaskan. Det tog inte ens två minuter innan båda sötisarna ville ha en mugg till. Som svar på frågan om det var gott sa de: Jaa. Det är JÄTTEGOTT med glögg. 

Se där! Det blir nog folk av dem med!

Testledaren, dvs undertecknad, tyckte dock att det var lite overkill att be dem betygsätta smaken på en skala 1-5, så detta är min tolkning utifrån hur snabbt muggarna tömdes:

I en barnamun får glöggen alltså: 


Mitt betyg är lite lägre:

 

Kommentarer
Linda/Candygirl säger:

kul med glöggtest.

2011-11-15 | 19:39:42
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Anna säger:

Kanel och vanilj låter ju jättesmaskigt. Den får vi kanske ta och prova :) Saffran brukar jag tycka är godast i bakverk så den överlåter jag åt andra att testa tror jag, fast å andra sidan kanske mina barn också skulle tycka om den.

2011-11-15 | 20:06:15
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.com/
Marie/Underbara Juletid säger:

Vad kul! Mina flaskor kom idag så jag har den spännande provsmakningen framför mig.

2011-11-15 | 20:38:30
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Helena - Hellys Jul säger:

Barnarbete?? ;) Vad kul att testa på barn, de har väl inga alls förväntningar eller traditioner i bagaget så det blir ju ärliga svar. Har inte hört talas om denna sort tidigare (alltså glöggen, inte barnen) får kolla upp den.

2011-11-15 | 20:57:08
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Helena - Hellys Jul säger:

Abstinens?? Vad får dig att tro det ;) Jag går nu på nån sorts överenergi! Eller så är det en rejäl sockerkick efter ett glas must och en massa smågodis. Vad är det för töntigt ord egentligen? Little candy? Nä, nu svamlar jag, gå å lägg dig!

2011-11-15 | 22:39:24
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback