Fredagsmiddag v 44

Idag tänkte jag faktiskt bjuda på ett eget recept på temat fredagsmiddagar: Canneloni med chorizo och bacon. Detta är återigen en perfekt måltid för frysen, så när du ändå är igång: passa gärna på att göra en extra som kan bo i frysen och rädda en stressig dag.


Glömde att fota INNAN vi börjat ta av maten. Men det går säkert bra ändå...

Bacon- och chorizocanneloni á la Tomtens Dotter (4 portioner)
8-10 färska lasagneplattor 

2 pkt bacon i tärningar
1 frp Red Hot Chorizo (eller någon annan god korv)
1 burk majs
Mjöl
Mjölk
En skvätt grädde

Tomatsås (enligt ditt favoritrecept, eller en färdigköpt som kryddas upp lite) men det är bra att späda ut den med lite vitt vin/buljong/vatten.

Gräddfil

Gör så här:
Börja med fyllningen: skiva korven och skär varje skiva i kvartar. Fräs korv och bacon i en stekpanna. Tillsätt sedan en burk majs. Strö över lite mjöl och vispa runt lite för att lösa upp mjölklumparna. Häll sedan på mjölk och grädde och låt allt koka upp. Det ska bli en ganska tjock stuvning.

Skölj av lasangeplattorna. Fyll dem med stuvningen och rulla ihop till en tight rulle. Lägg rullarna i en ugnsfast form, förmodligen ligger rullarna ganska trångt när man är klar. Beräkna två rullar per person (och nån extra bara för att...)

Häll på tomatsåsen över rullarna. Stick ner en osthyvel eller nåt och sära lite på rullarna, så att såsen kan rinna ner emellan - därav att såsen ska vara lite tunnare. Lägg på två strängar gräddfil. Grädda sedan i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Om du gör en förpackning för frysen kan man förslagsvis använda sig av en folieform. Den kan göras klar hela vägen fram till gräddfilen (som brukar bli grynig om den får bo i frysen). Antingen kan man låta cannelonin tina i kylskåp över natten och i sånt fall så ska den gräddas i 30 minuter, 200 grader precis som ovan. Eller så ställer man in formen djupfryst i kall ugn och låter den tina något medan ugnen värms upp. Den djupfrysta varianten behöver ungefär 45 minuter (från det att ugnen har blivit varm) för att bli klar.

 

Tidigare:
V43: Mangokycklinggryta (Bevemyrs)
V42: Fiskgryta med kräftrumpor (Candygirl)
V41: Fläskfilé med balsamicokantareller (Tre tjejer i köket)
V40: Grekisk pytt-i-panna  (Min goda sida)
V39: Tacotårta (Bara en kaka till)
V38: härlig gryta med höstsmaker (Monika Ahlberg)
V37: Lövbiffslåda med senap (Min goda sida)
V35: Kantarell- och kycklinglasagne (eget recept)
V34: Wraps med lax- och kräftburgare (á la Hassel)


Trackback