Julklappstips: Ge bort ett spel i julklapp, part 1

140365-126 Fortsätter att tipsa om julklappar...
Det är väl fler familjer än vår som ägnar sig åt spel under julen. Populärt att ge bort. Underbart att få. Tänkte tipsa om ett par favoritspel:

Munchkin:
Helt galet spel. Man kan väl närmast beskriva det som en rollspelsparodi. Man ska slåss mot monster, vinner du striden går du upp en level och får skatter.. Som "biffar till" din egen karaktär. När du blir större och starkare så kan du slåss mot fetare monster. Fetare monster ger fler skatter i vinst. Lyckas du inte vinna så måste du fly. Lyckas du inte fly så råkar du ut för "bad stuff". Du kan hjälpa din kompis i strid, eller så kan du kasta in elaka kort så polaren får "bad stuff" istället för skatter.

Det nästan bästa med detta spel är att det är så roligt. Komiskt alltså. Det finns exempelvis ett monster som heter "Cowl" och är en korsning mellan en ko och en uggla. And "He's in the mooood for love". Förlorar man en strid mot honom så påpekas det att man nog inte bör fundera på hur avkomman mellan dig och Cowl kommer att se ut som :-)

Munchkin finns i flera olika varianter. På bilden visas det ursprungliga spelet. Men gillar man vampyrer, superhjältar, rymdgubbar eller vilda västern bättre så kan man köpa ett sånt istället. Alla spel kan dessutom kombineras med varandra.

OBS: Spelet är på engelska.

Kan köpas via SF-bokhandeln.


image127Blokus:
Skulle kunna beskrivas som Tetris i brädformat. Det finns ett antal bitar i olika form och storlek som ska placeras ut på ett bräde. Svårigheten ligger i att du endast får placera bitarna hörn mot hörn. Sida mot sida är inte tillåtet. Här kan man sabba ganska duktigt för varandra och det gäller att sprida ut sig på ett bra sätt över spelplanen så att man har många vägar att gå. Finns både i fyr- och sexkantigt bräde.
Har sett spelet både på BR och Åhléns, så det finns nog "överallt"

image128
Cranium:
Har ni också varit med om det? En person vill spela TP, en annan Pictionary, och nån vill leka Charader. Vad göra? Jo, köp ett Cranium. Detta är en kombination av kunskapsfrågor, sång, imitation, rita (med eller utan förbundna ögon)... Kanske kladda lite med lera.
Ni måste vara minst 4 spelare, gärna 6.
Även detta spel borde finnas "överallt", har sett det både på BR och Åhléns.

Kommentarer
Emma säger:

hmm,man kanske skulle ta o köpa sig ett spel. va länge sen man spela något nu. =) tack för tipsen =)

2007-11-20 | 22:55:04
Bloggadress: http://thabojan.blogg.se
Filifjonkan på onsdagmorgon säger:

Hm jo det där har man varit ute för olika viljor Då säger Flifjonkan helt resolut Jaha då så då får det bli Fia med knuff.Ingen vill ge sig o m spelen
men det brukar bli kul då i alla fall. En bra onsdagmorgon vill jag ge till alla bloggers Småland visar pp ett grått ansikte igen

2007-11-21 | 07:33:18
Bloggadress: http://filifjonkan-se.bloggagratis.se/
Hanneles jul säger:

Ingen jul utan spel :)

2007-11-21 | 14:34:37
Bloggadress: http://hannelesjul.blogspot.com/
Helén säger:

Blokus är verkligen jättekul! :)

2007-11-21 | 15:30:21
Bloggadress: http://vardagsliv.bloggagratis.se
vewwo säger:

Lite mer juliga saker.. min julkalender är klar, den borde dyka upp kring pågens bröd i affärerna snart..Tänkte att du kanske skulle gilla den.. Härlig blogg du hade :)

2007-11-21 | 17:27:42
Bloggadress: http://vewwo.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback