Godmorgon!

Det är tamigsjutton inte långt kvar nu. I helgen kommer Lucia och hälsar på. Sen går det på en grisblink, och så helt plötsligt står man i vardagsrummet och tittar på Tour de Ski och packar ihop julgranen. Hur går det till som? Dessutom går det snabbare och snabbare för varje år. Så nästa år tycker jag att vi börjar med 1:a advent i slutet av oktober och firar 8:e advent helgen innan jul. Deal?
 
Jag ligger inte så bra till som jag skulle vilja. Alla julklappar är i alla fall klara. Merparten är dessutom inslagna och redan transporterade till norrland. Men jag har inte hunnit göra något julgodis och det stör mig. Men på lördag blir det pralinverkstad.
 
Jag skulle vilja ta tillfället i akt ochpåminna om tre gamla inlägg som förtjänar ett bättre öde än att glömmas bort.
 
Du som blir bjuden på julfirande bör tänka på att vara en god gäst och kolla i förväg vad du kan göra för att hjälpa till. Julaftonsgeneralen har fullt upp och tar säkert tacksamt emot ett erbjudande om att du fixar glögg och snaps, kommer tidigare och underhåller barnen eller vad det nu kan vara som hjälper just DIN värd. Läs DETTA inlägg vettja. (Älskade syster: ett stycke lydig köksslav finns till förfogande. Same procedeur as every year)
 
Du som är ansvarig julaftonsgeneral har kanske nytta av mitt körschema som jag skrev för några år sedan. Visst. Det behöver anpassas efter din jul. Men det kan vara till hjälp för att få igång tankearbetet och att skriva "att göra"-listan så snart som möjligt kan vara bra för att eliminera stress. Du hittar inlägget HÄR.
 
Och sen en liten tanke om julklappar. Kvitton, garantisedlar och att det är jobbigt när man får en julklapp som inte riktigt passar. Det bär ofta emot att be om kvittot. Jag föreslår att du stoppar ner det i paketet, i alla fall om du ger bort kläder eller elektronik. Se tips i DETTA inlägg.
 
Sen tycker jag att du ska titta in i eftermiddag. Då kommer det ännu ett inlägg från Chicago. Med de kitchigaste julgranskulorna du kan tänka dig :-) Till dess: ha en bra dag!!

Kommentarer
Robex Lundgren säger:

fint

2014-12-18 | 08:56:28
Bloggadress: http://ghgumman.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback