Julen på IKEA

IKEA är ju alltid tidig med julen. Och jag är alltid sen till IKEA. Det brukar vara tomt och tråkigt och urplockat på julavdelningen när jag väl pallrat mig dit. Men inte i år. I år hann jag i tid. Dessutom har jag klarat av mitt billigaste IKEA-besök i hela livet (275 kronor? Det ni!)
 
 
 
 
Jag brukar tycka att IKEAs julprylar är rätt trista. Det brukar vara lite för tråkigt för min smak. Men i år tyckte jag att det var rätt okej. I alla fall rätt okej presenterat. Det dukade bordet ovan gav mig lite julmyskänslor - men det lockade inte till köp.
 
Inte en enda julpryl shoppade jag. Om man inte räknar med den röda toaborsten så klart :-) Det blir alltid en ny röd femkronorsborste varje jul. Enkelt sätt att göra jul av en pryl man ändå behöver för en minimal kostnad.
 
Ska kanske säga vilket IKEA jag besökt också? Har nämligen läst en del besvikna inlägg på några bloggar att deras lokala butik inte kört igång julen ännu. Men nu vet ni i alla fall en som startat: Barkarby :-)

Kommentarer
Amandas jul säger:

Haha, ja, toaborste är ett måste att köpa när man är på IKEA :)

Svar: Yepp. Och är julen på ingång så kan den lika gärna vara röd :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-16 | 08:57:53
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Nilla Tankebubblor säger:

Kan inte låta bli att skratta lite åt att det enda juliga du köpte var en röd toaborste. Dels det att det fanns riktigt julpynt, dels det att julpynta på toan. Men det är väl bevisat att du är en julnörd va? ;-) :-)

Svar: Haha ja, jo, kanske. Kanske jag gillar julen. Men bara liiiiiite :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-16 | 11:45:01
Bloggadress: http://tankebubblor.blogg.se/
Linda / Candy Christmas säger:

Undra om Haparanda kört igång... dom hade då belysningen framme förre veckan.
jag brukar inte heller gå igång på ikeas pynt. Men i fjol hade dom några snygga omslagspapper. och så har jag köpt hängen till julkulor och sånt praktiskt.

Röd toaborste är liksom givet till jul! :-)

Svar: Mmm omslagspapper hade de fint i år med. Och pumlorna var finare än vad de brukar vara.
Skönt att det är fler än jag som kör röda toaborstar haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-16 | 13:28:17
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas/
Henrietta säger:

:) Hej, synd att jag har så långt till Ikea, närmast är Kalmar. Skulle inte du ha en ny julgran med 1000 lampor i år? eller har jag drömt det? Jag fick lite inspiration igår kväll å fyllde en vas som är cirkus 1m hög med vackra löv från skogen + höstblommor + en ljusslinga.. Blev bra tycker jag, så vackert sken i fönstret i mörkret.
Hoppas du mår bättre nu!

Svar: Nej du har inte drömt det - även om det "bara" var en med 600 lampor. Men den finns inte längre. 260 lampor får bli good enough :-)
Så snyggt det låter med vasen!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-16 | 15:35:52
Annas Strålande Jul säger:

Jag brukar också tycka IKEAs julpynt att lite för tråkigt för min smak, men det där ser ju ganska mysigt och fint ut. Tyvärr har jag tre timmar till IKEA i Sundsvall eller fyra timmar till IKEA i Haparanda, så jag vet inte om det blir ett besök där men det vore ju kul med en röd toaborste, haha!

Svar: Haha det är lite långt att åka för en toaborste va? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-16 | 16:13:21
Bloggadress: http://julstralandejul.blogspot.com
Henrietta säger:

Hej, en lampa mer eller mindre, inte så noga ;-)
Bild på vasen finns på min FB... om du vill se den.
Må så gott! // Henrietta

Svar: Men jag kan ju inte se den. Vi är inte vänner på FB och du har dessutom blockat så att eftersom vi inte har några gemensamma vänner så kan jag inte heller skicka en vänförfrågan till dig....
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-16 | 18:23:25
Therese Bjärstig säger:

Ser lovande ut! Ska på mitt årliga ikeabesök nästa månad, å jag längtar, då bukar jag köpa de sista klapparna och släppa lös ett helt års shoppingsug ;-D Ha en fin kväll, här blir det kudden och en bok, all frisk luft slår nocken på mig bokstavligen...
KRAM!

Svar: Brudarna och minibussen i år igen? :-)Jag har iofs bara nån mil till IKEA - men ingen bil. Och det är helt okej att åka kollektivt TILL ikea, men inte lika kul att åka kollektivt därifrån... :-D

KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-16 | 19:12:22
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Victorias Jul säger:

I Sundsvall hade de inte en enda julsak när jag var där i söndags. Inte för att jag kanske skulle ha köpt något men jag tycker att de kunde ha tagit fram de för stämningens skull

Svar: Ja jag håller med. Sen tycker jag att det är ok att de plockar fram julen tidigt på butiker som ligger undanskymt. Det är inte lika ok på åhlens eller "butiken runt hörnet"
Det var länge sen jag var på Birsta nu. Shit vad STORT det har blivit där
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-17 | 09:37:04
Bloggadress: http://victoriajul.blogg.se
Therese Bjärstig säger:

Ha ha, japp! Minibussen är bokad, å de galna tjejerna redo :-D Blivit lite av en tradition som jag inte vill vara utan! Nu ska jag hinka lite glögg å se om jag orkar se Viking eller somnar i soffhörnet ;-P KRAM!

Svar: Mysigt!!!
Ha en trevlig helg, och jag håller tummarna för att du får ner nån älg nu!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-17 | 19:22:33
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback