Adventskalender

När jag var liten fick jag och syrran alltid en paketkalender. Mamma hade broderat var sin vepa till oss, och där möttes vi av ett paket varje morgon. Varje onsdag var det en tablettask. På lördagarna var det en kexchoklad. Jag minns fortfarande att jag tyckte att det var höjden av LYX att sitta i soffan på lördag mornarna och titta på God Morgon, Sverige och äta kexchoklad. Före frukost. Före tandborstning. Sånt var höjden av lyx för ett litet barn.
 
De två senaste åren har jag också fått en adventskalender. Min snälla familj har, istället för att ge mig "vanliga" födelsedagspresenter till min födelsedag, gett mig paketkalender. Så bortskämd kunde man bli även som 33- och 34-åring :-)
 
 
Igår sprang jag på ett bra tips. För det är ju inte alla som kan brodera. Eller som har en mamma/mormor som kan göra det på beställning.
 
Tipset och bilden hittade jag på bloggen Craft and Creativity. Där finns även materiallista och länk till webbshop om det är någon som blev sugen på att göra en egen kalender.

Kommentarer
Victorias Jul säger:

Vilken fin kalender, vilken lyx att få en kalender istället för paket

Svar: Visst är det? Det började med att jag gnällde på att jag borde ha några år tillgodo på syrran (som är 4 år äldre) och då gjorde de gemensamt slag i saken. Min mamma och min syster är bäst. (Ja, pappa och svågern är också bäst. Men jag betvivlar att de har haft mer del i kalendern än att bidraga genom den gemensamma ekonomin...)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 17:05:06
Bloggadress: http://victoriajul.blogg.se
Lillgarden säger:

Känner så igen känslan du beskriver.. Min mamma gjorde till oss med när vi var små...
Skrev inlägg om det i bloggen..
Hon gjorde med lego, helt sjukt vilket jobb hon la ner!

Svar: Mammor är fantastiska varelser! Vad gjorde man utan dem? Tänk vilken magi de skapade... Och vilken magi du skapar för dina ungar :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 17:28:24
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Minns exakt den där känslan du beskriver! Ibland kan jag få sånna känslor runt julen bara av att tända ett ljus och titta på nyhetsmorgon till frukosten.

Svar: Visst är det så?! När adventsljusstakarna ljuser i fönstret blir liksom världen vackrare och mysigare.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 18:26:01
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Therese Bjärstig säger:

Kalendrar är magiskt, och vi julgalningar delar nog ditt minne :-D Här gör jag allt för att ge mina ungar samma upplevelse. Har förresten just värmt på årgångsglöggen, ska bli intressant att testa... Ha en fin kväll!

Svar: Mmm det är något speciellt med decembermornar.Ska bli kul att höra vad du tyckte om glöggen, antar att jag snart får läsa det hos dig :-) Jag kom just hem från keramiken. Gråväder och duggregn och hål i skorna och blöta fötter. Så nu har jag just bytt om till onepiece och raggsockar. Ska värma glögg och koka the. Sen blir det nog människa av mig med :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 18:31:31
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Ulla säger:

Vi gjorde också kalendrar här...
http://jouluni.blogspot.fi/2013/10/ensimmainen-valmiina.html

Och så är det ett måste att ha scouternas julkalender, tur att det finns en scout i familjen nuförtiden :)


Svar: Ahh. Scoutkalendern har jag inte nån koll på. Är det en vanlig papperskalender?
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 18:39:35
Bloggadress: http://jouluni.blogspot.fi
Linda / Candy Christmas säger:

Sånt är ju urkul... jag har dock rationaliserat ned det till fyra adventsklappar plus en morgonklapp till julafton åt min bus nu... så slipper det bli svindyrt, alternativt att det bara är skräpsaker som ligger huller om buller. Nu kan man sätta en slant och det blir ändå överkomligt. han gillade då den varianten i fjol.

Svar: Mmm! Syrran har en bra princip till sin son: hon har så klart en julklappsbudget, men lägger lite mer på kalenderpaketen och lite mindre på julklapparna. Just för att undvika att det bara blir "skräp". Men 4 adventsklappar är ju ännu bättre.(jag hoppas dock på en adventskalender även i år... Har gett tips på att jag gärna skulle få en massa fröer och sånt om de får för sig att göra det igen haha)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 22:16:41
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas/
Nilli säger:

Jag hade faktiskt aldrig någon paketkalender som barn, kommer ihåg att man var lite avundsjuk på dem som hade det... Jag har funderat på att göra en till sambon, för jag är sugen på att göra en, men det får nog bli till nästa år (har redan så mycket projekt på G), han får nöja sig med pralinkalendern i år...

Svar: Nöja sig??? Pralinkalender låter ju som rena drömmen. Är han inte nöjd får du kasta ut honom och klämma i dig pralinerna själv, okej?! :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 22:20:46
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback