Glöggkorgen som passar hela släkten

Nu är det inte långt kvar till första advent. Två dagar och två veckor. Strax inser resten av världen att det är dags att dricka glögg snart. Jag tänkte ta mitt ansvar och guida er genom glöggångorna genom att sätta ihop den ultimata glöggkorgen.
 
Det hade varit enkelt att bara stoppa ner de fem godaste flaskorna i en korg och sen varit klar. Men så enkelt är det inte. Det handlar mer om att hitta glögg som skiljer sig åt och kompletterar varandra. Med dessa fem flaskor har du garanterat något som passar alla smaker. 
Eget collage, samtliga bilder kommer från Systembolaget
 
Till barnen, bilförarna och andra som vill ha alkoholfritt:
Ni får en flaska Saturnus God Jul. Överlägset bästa lätt/alkoholfria göggen jag testat. Har faktiskt svårt att se hur någon annan glögg ska kunna slå den.
Alkoholhalt: 0%
Finns på systembolaget och i matbutiken.
 
Till de som inte är så förtjust i glögg, men ändå måste dras med i gemenskapen:
Vinfabrikens Äppelglögg. För vem gillar inte flytande äppelkaka? Denna glögg har blivit en stapelvara hos mig. Kan rekommendera denna till alla - både glöggälskaren och skeptikern :-)
Alkoholhalt: 11%
Systembolagets tillfälliga sortiment: 96037, 75 kr
 
Till traditionalisten som vägrar att förnya sig:
De som vägrar att pröva något nytt tycker jag ska få göra det ändå. Tegner&Son Ekologisk starkvinsglögg Wilckens fat är en lysande glögg som har det mesta som en glögg SKA ha. Bara liiite mer kardemumma i kryddningen. Underbar! 
Alkoholhalt: 14,5%
Systembolagets tillfälliga sortiment: 96002, 79 kr
 
Till traditionalistens motpol:
Nästintill dött lopp mellan Tegner&Son Apelsin och Choklad, och Blossa13. Den som trots allt vinner kampen är Tegner. Denna flaska är till dem som letade nya saker - och jag tror att många redan har smakat Blossan :-)
Alkoholhalt: 15%
Systembolagets tillfälliga sortiment: 96035, 79 kr
 
Till de som egentligen vill ha något starkare i glaset:
Jag är inte så förtjust i den stark-starka glöggen. Sån glögg med alkoholhalt på runt 20-22%. Men nu är det ju inte en glögg till mig, utan en glögg till den som mycket hellre hade tagit en whiskey eller cognac. Och vad passar då bättre än en glögg smaksatt med whiskey? Herrgårdsglögg Vit starkvinsglögg spetsad med whiskey har jag ännu inte smakat själv, men efter att ha läst Amandas recension så verkar den vara klockren för detta syfte.
Alkoholhalt: 20%
Systembolagets tillfälliga sortiment: 96036, 79 kr
 
***
Idén till det här inlägget har jag rakt av snott från glöggtestarbloggen glöggtest.se.

Kommentarer
Amandas jul säger:

:) :) :)

Svar: Jag vill se ett sånt inlägg från dig också! Eller så är det onödigt, vi brukar ju vara ganska överens...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 15:42:55
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Nilla Tankebubblor säger:

Tack för ett bra inlägg! Min man har smakat, och gillar, whiskey-glöggen. Vi har den hemma så jag kanske också tar litegrann vid nästa tillfälle. Jag blir för övrigt sugen på att smaka lite av alla fem. Läge att gå ihop några stycken och ha glögg-provning! ;-) Ha en fin helg.

Svar: Definitivt ett bra helgnöje. You go, girl! !
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 16:04:05
Bloggadress: http://tankebubblor.blogg.se/
Amandas jul säger:

Brukar vi? Ja, kanske....ibland....Jag får se om jag också knåpar ihop ett liknande inlägg i helgen eller till veckan, vore trots allt kul :)

Svar: Jag tycker att vi brukar tycka ganska lika i våra recensioner. Men sen att jag i grunden föredrar starkvinsglögg och du i grunden föredrar lättglögg :-)
Ja, det vore skoj att se hur din ultimata korg skulle se ut :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 16:58:26
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Linda/Candygirl säger:

Blossas trestjärniga spetsad med cognac är också given... om den finns kvar i år förståss.. den köper vi ALLTID. MUMS dagen före julafton.

Svar: Hmm.. den gillar jag inte - men som sagt: jag har ju svårt för den stark-starka glöggen :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 17:15:22
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas
Johanna (Johannas julblogg) säger:

Vinfabrikens äppelglögg finns även som alkoholfri!

Svar: Japp. Den är lysande både med och utan alkohol!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 18:48:56
Bloggadress: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Nilli säger:

Bra inlägg, jag älskar glögg, men dricker det inte i så stora mängder att det känns värt att prova massa olika sorter (jag har ju mitt portvin också!), så jag brukar hålla mig till årets blossa och deras romspetsade, som jag älskar och kanske nån ny! Detta inlägg ska definitivt tas i beaktning till planerandet av årets glöggbrunch!

Svar: Jag måste nog testa portvin igen :-) Om inte annat: gillar jag det inte så kan man ju spetsa glöggen med det haha! Och jo... Med dessa fem sorter så törs jag lova att du har täckt upp allas behov :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 18:56:46
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se/
Lillgarden säger:

Den alkoholfria är riktigt god!
Köpte den ett år och har inte vågat köpa ngn alkoholfri sedan dess för att slippa bli besviken. Men i år testa vi även IKEAs och den är okej..
Starkglögg har jag knappt testat mer än min mammas hemmagjorda och den är så sörens stark ;)

Svar: Haha ja, jag hade också svårt för starkglögg tidigare. Men testa vinfabrikens. Den finns både som alkoholig och alkoholfri och är super!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 19:50:48
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Sara på Vardag.nu säger:

Jag är en barnrumpa som gillar alkoholfri eller lättvinsglögg allra mest :) Olika roliga kryddningar och grejer testar jag gärna, dock. Har en mindre arsenal hemma nu som testas en efter en ;)

Svar: Härligt! Har du hittat någon favorit än då?
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-17 | 12:16:46
Bloggadress: http://vardag.nu
Sara på Vardag.nu (igen) säger:

Min favorit hittills i år (har inte testat så många än dock) är Morbergs glögg. Den har fått goda betyg på de flesta håll och jag kan bara hålla med! Har du inte testat den så måste du göra det :)

Svar: Morberg har jag inte sett i butik än - jag har inte sett nån lättglögg överhuvudtaget i "mina" två matbutiker än :-( Men jo, om både du och Kryddburken gillar den så känns det som att jag har två pålitliga referenser :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-18 | 15:05:08
Bloggadress: http://vardag.nu

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback