Rödspetta med pepparrotost

Det var flera olika saker som sammanföll när jag testade detta: Ett plötsligt sug efter fisk. När jag filosoferade angående rödingen för några dagar sedan. Och att jag hade turen att vinna en massa presentcheckar från Cantadou i en tävling hos By Blondie före jul.
 
 
Till en portion behövs två små rödspettafiléer. Lägg dessa på varsitt stor bit plastfolie. Salta och peppra. Ta pepparrotost (jag använde Cantadou) och bred denna på fisken. Eller för sjutton... Ta nån annan smak på osten om du hellre känner för det :-)
 
Rulla sedan ihop fisken från kortsidan. Ta hjälp av plastfolien för att se till att rullen blir riktigt tight, och vira sedan ihop ändarna så att vätskan bibehålls i paketet. Kör fisken i ugnen i 120 grader i ca 15-20 minuter. Slängde även in några coctailtomater i ugnen medan fisken tillagades.
 
 
Det funkade alldeles utmärkt att köra plastfolien i ugnen. Det var ett litet test, det hade verkligen kunnat gå hur som helst. Men i och med att fisken tillagades på sån låg temperatur så var det inga problem. Ändarna som var ihopsnurrade fastnade ihop av värmen, men det var ju bara att klippa upp och trycka ut rulladen.
 
På det här sättet tillagas fisken i sin egen vätska så den blir väldigt saftig! Riktigt mumsigt och jag kan verkligen rekommendera detta tillagningssätt.
 

Kommentarer
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Hjälp så gott!

Svar: Tokgott var det. Och vad jag har förstått så borde även fröken Ann-Sofie äta mer fisk, så jag uppmanar dig att testa ;-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-22 | 16:06:44
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback