Chili con carne

Operation frystömning pågår hemma hos mig. Det har varit väldigt skönt och praktiskt när jag har varit hemma sjuk några dagar att äta färdigmat ur frysen istället för att stå och laga mat. Chili con carne är en sån rätt, när jag lagar den så gör jag oftast dubbelt eller till och med tredubbelt. Det tar inte många minuter extra att steka mera köttfärs och hacka några extra lökar...
 
 
Chili con carne á la Tomtens Dotter
4 personer
 
600 gram kötttfärs
2 gula lökar
1 hel vitlök (eller efter behag)
1 påse taco kryddmix
1 burk salsa (styrka efter behag - jag kör hot)
1 stor burk kikärtor
1 stor burk kidneybönor
1 dl vatten (eller öl, men jag skulle inte öppna en flaska enbart för den sakens skull)
Salt och peppar
 
Till servering: hackad lök, tomater, gräddfil/creme fraiche. Nachos eller tortillas. Lite sallad kanske? Riven ost?
 
 
Gör så här:
  1. Fräs köttfärsen i omgångar. Flytta över till en större gryta vartefter och tillsätt tacokryddmixen och en liten skvätt öl eller vatten.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs detta och flytta sedan över till den större grytan.
  3. Tillsätt salsan och låt allt puttra några minuter
  4. Skölj bönor och kikärtor. Tillsätt dem och låt allt puttra ytterligare några minuter - bara så att bönorna blir varma.
Denna gång åt jag chilin som wraps - hade tydligen gjort en frysportion lagom för barn, inte för vuxna... Virar man in wrapsen i servetter lämpar sig detta utmärkt som TV-mat :-) Brukar portionsförpacka chilin i dubbla fryspåsar. Smidigt när man tar med sig matlåda på jobbet: då slipper jag bekymra mig om att få med själva lådan hem igen :-)

Kommentarer
Katarina säger:

Fylld tortilla blev det hos oss igår, så gott! Hoppas du mår bättre.

2013-02-06 | 09:57:38
Bloggadress: http://hovkonditorn.blogspot.com
Helena säger:

Vilke härlig frystömning som kan ge sådan maffig rätt. Snyggt!

2013-02-06 | 12:36:50
Bloggadress: http://blogg.amelia.se/hemmamedhelena
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Frystömning skulle jag med behöva en! Chili con carne, det är grymt:)

2013-02-06 | 13:31:21
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Lillgarden säger:

Annorlunda chili! Alltid gjort den min pappa gjorde till oss som små.. men alltid kul med nya vinklar och sätt :)

2013-02-06 | 20:37:17
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback