Vem försöker jag lura egentligen?

Det var inte mer än en vecka sedan jag skrev följande rader: Egentligen borde jag köra ett granfritt år och shoppa den jag VERKLIGEN vill ha på mellandagsrean istället. Jag får se hur det blir. Om jag lyckas prata förstånd med mig själv. Vad nu förstånd innebär i det här fallet... För jag har ju hittat drömgranen. Tre jävla tusen kronor.
 
Det är inte försvarbart. Så jag bestämde mig för att köpa den modell jag ville ha. Och gå ner till en mindre storlek (180 cm). Och vänta till mellandagsrean. Då borde jag kunna få en fantastisk gran för ca 800 kronor. Problemet är ju att denna jul i sånt fall skulle bli granfri. Eller kanske enbart med en liten bordsgran. Det borde gå. Det är ju ingen fara. Det är ju inte en katastrof på riktigt. Eller?
 
Igår spontanshoppade jag en gran. Jag KAN verkligen inte tänka mig att vara utan. Igår spontanshoppade jag en gran på Järnia. 500 pix. Snygg som sjutton. Tät och fin. Igår satte jag ihop granen och försökte få den att bli snygg efter ett liv i en alldeles för trång låda. Och ikväll när jag kommer hem från jobbet... Då ska den kläs. Oj vad jag längtar!!!!!
 
 
Måste ju visa min smarta julgransbelysning. En strömkabel som kan lindas runt stammen. En rund koppling som läggs runt toppen av granen. Sedan sex individuella slingor. som draperas runt granen en och en. Så skönt att slippa försöka få EN lång slinga att räcka till hela granen och sitta bra. Slingan har jag shoppat på Rusta om någon är nyfiken.
 
Hur gör ni som med julgranen? När åker den fram?

Kommentarer
Therese Bjärstig säger:

Här är granen framme, men enbart med ljus och lurans polkakäppar, till helgen tänkte vi klä den med alla röda kulor vi kan uppbåda :-D Då blir julen röd även här! KRAM

Svar: Min blev också röd i år :-) Från vanliga röda kulor till vinröd till bordeaux till lila till dovt brun. Nu ska det bara upp glitter också - sen är det klart
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 07:58:04
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Jessica Johansson säger:

Här är granen framme! Har ett ljusnät så det är hyfsat enkelt att få en jämn fördelning om man vet hur man ska göra för att få ett fyrkantigt nät att täcka en kon :D

Svar: Hmm, jag kan förstå att detta medförde visst trixande första gången...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 08:09:24
Amandas jul säger:

Vi slängde upp vår i lördags redan :)

Svar: Härligt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 09:47:29
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Nilli säger:

Min gran kom upp i måndags, jag passade på när jag var ledig. Jag har fyra olika ljusslingor i min gran med totalt 310 lampor. Men jag satte ihop granen och fick upp ljusslingorna på en dryg timma, vilket jag själv tyckte var ganska snabbt! ;)

Svar: Shit. Det var raskt jobbat.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 09:52:32
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se
Anneth säger:

http://www.konstgjordavaxter.se/sv/produkter/julgranar/frasier-185x117-cm-led.html

Vi har spanat på denna i två år, så i år köpte vi den. 3600 spänn. En vansinnessumma, ja visst, men vi ville ha något som kändes 100% rätt och kommer att hålla sig snyggt i många år framöver. Vi är inte rika men har få fasta utgifter och inga barn, så det blev en julklapp till oss själva. Den står redan uppe och jag blir glad varje gång jag kikar på den.

Svar: Den liknar den jag kollat på. Just de barren är ju g fantastiska.
Grattis till en vacker gran
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 09:55:40
Bloggadress: http://madebynetzki.wordpress.com
Jessica säger:

Spoken like a true christmas freak!
SKa bli kul att se sen och jag gillar sladden - mycket praktisk!

Svar: Jag? Julfreak? Jag skulle väl aaaaaaldrig :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 10:21:47
Bloggadress: http://julilaloland.blogspot.se/
Emelie Olsson säger:

Min kom upp redan i fredags, medan min pojkvän trött och nyvaken kollade på (han har förövrigt inte en enda julsak, inte ens en julstake i fönstret). Ville få upp den till första advent för att hinna mysa av den innan man åker hem till föräldrarna. Så granen pryder redan fint mitt vardagsrum :)

Svar: Haha mitt ex var likadan. Ingenting alls i julpyntväg.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 11:25:51
Julpussar säger:

Vi har en riktig gran och den kommer inte upp förrän veckan innan jul. Jag har faktiskt övervägt konstgran och tittat på just den Anneth länkar till, men det föll på doften och känslan av att ha en riktig gran..
Och egentligen, priset, hur länge varar en kostgran? 10 år? Då är det inte så himla dyrt ändå, om man slår ut det. Klart att investeringen blir stor, men jämför det med att köpa en ädelgran varje år för 500kr...

Svar: Nej jag vet att det inte är så dyrt per år. Problemet är ju att man måste ut med pengarna NU... Och de pengarna har jag inte riktigt just idag...Jag har mailat dig förresten, så om du inte fått något så kolla din skräppost
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 12:05:04
Bloggadress: http://www.julpussar.wordpress.com
Flipfloppan säger:

Vilken fantastiskt smart belysning! Min polska plastgran kommer högst sannolikt fram ikväll. Inte en dag för tidigt!!! ;)

Svar: Sweet! När granen kommer fram, då är det jul!!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 12:18:47
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Linda / Candy Christmas säger:

Den ÄR framme... från i söndags.. har bara inte fotat nån bra bild av den än.

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 15:58:05
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas
Helena - amelia.se säger:

Nej, nej, nej!!! Kära Erica, här går våra annars gemensamma vägar isär! Aldrig plastgran, aldrig mer än en vecka innan. Faller jag ur julälskarklubben nu???

Svar: Nej då. Jag betvivlar inte en sekund på att du älskar julen :-) Men vi har aldrig haft äkta gran i min familj. Plastic fantastic you know :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 17:47:33
Bloggadress: http://blogg.amelia.se/hemmamedhelena
Sara på Vardag.nu säger:

För mig (som är uppväxt med plastgran) är plastgranen mer jul än en äkta gran... Hela grejen med att asa ner den från vinden och böja ut alla grenarna som blivit ihopknölade under året är rätt mysig. I år får faktiskt vår gran snällt ta jullov så att Daniel och jag slipper bli ovänner över den - den är faktiskt alldeles för stor för vår lilla lägenhet och vi stör oss på den varje år... Nu har vi en liten plastgran från Ikea istället, väldigt fin faktiskt! :)

Svar: Jag håller med dig. Och doften av källare haha. Men det tar sån tid att knöla grenar... Jag stod hela kvällen i förrgår och drog i dem.... Och igår fick den kulor. MÅÅÅÅÅNGA kulor. Ikväll ska den glittras :-)Liten plastgran funkar ju betydligt bättre i en liten lägenhet... Ibland får man vara praktisk...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 20:26:48
Bloggadress: http://vardag.nu
Lillgarden säger:

Vad smart slinga!
Vi sätter in granen en eller två dagar innan julafton!
Först ut i skogen och hugga den såklart! så det är en färsk och fin gran! Inte alltid dom snyggaste men känslan slår snyggheten :)

Svar: Vi har aldrig haft riktig gran. Men jag minns när jag och farsan var ute och plumsade efter utegran nåt år :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 22:12:32
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback