Bakluckeloppis och fynd

Igår drog jag och Åsa till Solvalla. Inte för att spela på hästar, utan för att vara med på en bakluckeloppis av gigantiskt format. Åsa packade bilen full, men lämnade lite utrymme så att jag skulle kunna sälja lite prylar också. Skönt att bli av med lite junk som jag ändå inte använder.
 
Jag var taktisk. Det finns nämligen en uppenbar risk för att man kommer hem med mer saker än vad man hade när man drog iväg. Därför högg jag enbart min burk med småpengar när jag stack iväg. Jag skulle inte få göra av med mera pengar än vad jag sålde för. Måste få berömma mig själv: det var en alldeles lysande strategi.
 
 
Jag sålde av lite småsaker som bara stått nere i förrådet de senaste 3-4 åren. Några böcker. Lite VHS-filmer (jag äger inte ens en VHS-spelare längre) och ett par julsaker. Sålde för ungefär 230 kronor.
 
Jag gjorde av med 200 kronor. Till min lycka hittade jag nämligen ovanstående bestickserie. 8 stycken av allt (förutom kaffeskedarna som det bara var två av) samt även salladsbestick och smörkniv. Det som gjorde mig så himla glad är att jag har den här serien sedan tidigare, men inte hann köpa på mig tillräckligt innan den slutade att tillverkas. Nypris för allt är ca 1400 kronor. Snacka om fynd.
 
Detta kan jag tänka mig att göra om. Visst, det var inga stora pengar jag tjänade. Å andra sidan hade jag enbart med mig en banankartong med prylar (jag var mest med som sällskap åt Åsa som hade haft storröjning tidigare pga flytt...) Jag har nämligen så himla svårt för den moderna slit-och-släng-mentaliteten. Bara för att JAG inte vill ha en sak längre betyder det ju inte att den är fullständigt värdelös och obrukbar och därmed måste slängas. Jag avskyr att slänga saker som är funktionella. Jag säljer hellre sakerna, eller donerar dem till vänner som behöver dem.
 
Det vore perfekt att samla ihop några kompisar. 3-4 bilar bredvid varandra och ha en skön dag med picnic och umgänge och loppishäng. Det ska definitivt bli en sådan nästa sommar!
 
Ha en skön måndag och en bra vecka!

Kommentarer
Lillgarden säger:

Låter som en bra dag! :)

Svar: Det var det. Alldeles jättetoppen. Och nu är jag inspirerad till att RÖJA och göra loppislådor och ta en vända till :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-19 | 10:08:57
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback