Vilken jävla käftsmäll!

 Och det säger jag som någonting bra! När man måste kontrollera om alla tänder sitter kvar i munnen, ja då är det en bra konsert. Igår kväll var Nickleback i Globen och det var så JÄVLA bra. Nu har jag använt ordet "jävla" två gånger (eller tre om man räknar den sista) vilket iofs är något som jag gör alltsomoftast när jag pratar, men väldigt sällan när jag skriver. Men jag är tvungen. 

Konserten var egentligen planerad till Hovet.
Sålde slut på nolltid. Flyttades till Globen. Fullsatt. Jag har sällan sett en så entusiastisk publik i den golfbollen tidigare. Och jag har sett en del vid det här laget. Precis hela publiken stog upp, sjöng, dansade, vrålade, klappade händer. Det var helt galet. Till och med längst bak på C-läktaren (alltså högst uppe under taket, allra längst bort från scenen) röjde folk järnet. Så kul att se.
 
Nickleback har inte varit mina största favoriter. Visst, de har en himla massa låtar som är bra. Lite söta och trevliga liksom. Men för mig som är mer en Mötley Crue, Deep Purple och Whitesnake-brutta så har det varit på tok för vattenkammade med radiohits som How You Remind Me och Rockstar. 2008 släppte de albumet The Dark Horse och inledningen på den skivan knockade mig totalt.
 
Something In Your Mouth och nedanstående Burn It To The Ground fick mig att ändra uppfattning om dem totalt. Sen dess har jag längtat efter att få se dem live. Men de rackarna har ju lyckats undvika Sverige de senaste 11 åren, så det har liksom inte blivit av. Förän nu. När de avslutade konserten med Burn It To The Ground så trodde jag att taket skulle lyfta i Globen. En sån stämning har jag inte varit med om i den lokalen sedan.... hmmm.... Rammstein spelade 2010 och det var stor allsång under Du Hast. Varken Metallica, Iron Maiden, Ozzy eller Mötley Crüe (som alla ligger närmare mitt hjärta) lyckats leverera få med publiken på samma sätt, trots att de gjort bättre konserter.
 
 
Om jag ska ta en tripp down Memory Lane så kan jag endast räkna upp några få tillfällen som varit lika bra. Och nu menar jag alltså enskilda låtar under konserter (skulle jag rabbla hela konserter så skulle listan se annorlunda ut)...
  • Rolling Stones framför Gimmie Shelter. Stadion 2003
  • Heaven and Hell spelar Heaven and Hell på Sweden Rock 2007.
  • Whitesnake inleder sin konsert på Sweden Rock 2006 (?) med ett medley på Burn och Stormbringer.
  • Blackmores Night, första gången jag såg dem och inte hade några förväntningar alls kör Fires At Midnight. Göta Lejon 2004 (?) med säkert 10 personer på scen som spelar en massa instrument som jag aldrig sett eller hört talas om tidigare.
  • Sen kanske det verkar fel att nämna Jakob Hellman bland ovan nämnda storheter. Men om man pratar om enskilda låtar så går det inte att glömma bort när han spelade ...och stora havet på Grönan förra sommaren. Det var stort. Stort.
Och nu kan vi alltså lägga till Nickleback, Burn It To The Ground till den listan. Sweet.
 
Bra kväll. Ny dag idag. Nu är det en dryg månad kvar tills nästa inplanerade konsert. Då är det Steel Panther som gäller. Tills dess får jag väl nöja mig med stereo och eventuellt kanske nån barspelning. Men det är ju inte fel det heller.
**********
Önskar er en bra dag, det tänker jag ha :-)

Kommentarer
Fisan säger:

Jag är ingen konsertmänniska, men ibland önskar jag att jag var det. Hade jag varit det hade jag inte missat Nickelback!
Jag är ju sådär fjantigt mainstream i min musiksmak och föll pladask för Nickelback. Så nu "poppas" de tillsammans med massa annat RixFM skrål. :)

Svar: ...och jag är precis tvärtom... Jag har sällan musik på när jag är ensam hemma. Men älskar att gå på konsert och passar på så ofta det bara går.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-13 | 14:17:51
Bloggadress: http://rdetbarajageller.blogspot.se/
Linda/Candygirl säger:

Inte riktigt min typ av rock.. jag är ju liksom mer "powerbrutta"... men Nickeback tycker jag är rätt bra - åtminstone "radiohitsen".. haha...

Svar: Jo men visst är det så. Alltså de är trevliga. Typ. Man trallar med. Och myser lite. Precis som man gör till Frank Sinatra liksom hehe. Förresten, på tal om power.. Heavenly. Lust for life. Gillar du? Jag får sån energi av den låten.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-13 | 19:09:47
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Christmas Dreams (Lisas Vinterland) säger:

Svar: HAHA! Jag tror du känner mig bättre än mig själv! ;) "hon kommer tillbaka". Bra där! Rätt fick du ju iafl :)

Supertack för att du reggade mig där! :)

Svar: Hehe nånting sade mig att det inte skulle vara för evigt ;-)
Nemas problemas!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-13 | 21:05:01
Bloggadress: http://christmasdreams.webblogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback