Det är tur att utvecklingen går framåt!

 
Åh vad roligt att Madeleine har kommit med det fantastiska initiativet att dra ihop en julbloggsträff! Jag ser så himla mycket fram emot det. Även om det är ett tag kvar. Hade själv funderingar på att dra ihop något men har inte haft ork/energi. Men jag började klura lite på det efter nyår när alla julbloggar (utom jag...) lade ner för säsongen. Så Madeleine: lysande initiativ!!
 
Men det har ju inget med rubriken att göra. Det har däremot Prinsessornas kokbok. I söndags fick jag ett gammalt, tummat, älskat exemplar. Jag fick förresten MYCKET saker i söndags. Mitt ex mormor har gått bort, så jag hjälpte honom att röja en del i hennes lägenhet. Jag kom därifrån med tre kassar kokböcker. Som om jag behövde flera... Dessutom fick jag med mig en del tomtar.
 
 
En av kokböckerna som jag fick med mig var alltså Prinsessornas Kokbok. Boken utkom första gången på 30-talet och har sedan släppts i många upplagor. Mitt exeplar är ifrån 1937 och kanske inte i världens bästa skick. I boken låg det dessuotm en del urklippta recept från diverse tidningar. Jättekul läsning, men jag har knappt hunnit skumma på ytan.
 
 
Jag bläddrade direkt till kapitlet Karameller och Konfekt. Det är väldigt intressant att läsa en kokbok där man ska ställa kastrullen på elden eller varför inte som på bilden ovan: Visst viker ni era egna knäckformar till jul, flickor? Visst har ni det rätta greppet?
 
Jag tror att jag ska testa receptet på polkagrisar till jul.
 
Men som sagt: det är tur att utvecklingen går framåt. För jag har inte den minsta lilla längtan efter att vika egna knäckformar.

Kommentarer
Queen of Kammebornia säger:

Prinsessornas kokbok, åh, vad underbart!!! Jag har jättefina gamla knäckformar från typ 60 - 70-talet, kulörta knäckformar står det på kartongen :)

Svar: ...så du viker dem inte själv alltså? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-27 | 11:47:28
Bloggadress: http://queenofkammebornia.se
Linda/Candygirl säger:

Det lät som nåt för mig... knäckformarna alltså.. sånt gillar jag.. haha..

Svar: Du är galen, människa :-) På ett bra sätt!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-27 | 22:20:33
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Queen of Kammebornia säger:

Haha, nej, men det kanske vore något :D Jag har ju inte hjärta att använda de där gamla fina så jag köper helt vanliga nya på ica faktiskt :)

Svar: Ja det gör jag med. Herregud, jag har ett liv liksom :-) Köpta saker är att föredra ibland...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-27 | 22:47:33
Bloggadress: http://queenofkammebornia.se
Sannas Christmas säger:

Haha, ja det klart man viker sina egna knäckformar!

Svar: ...japp. Eftersom vi inte har något bättre för oss i våra liv :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-27 | 23:50:24
Bloggadress: http://sannaschristmas.blogg.se
Emma // It's A Holly Jolly Christmas säger:

Vad roligt med så gamla recept och lite insyn i hur det gick till på den tiden!

Ditt tips på julgranshink låter både enkelt och snyggt, mycket möjligt att det blir så :) Tack!

Svar: Visst är det kul. Men jag föredrar att köpa knäckformarna... Och använda en vanlig spis... Och angående tipset: nemas problemas, det bjuder jag på :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-28 | 15:23:15
Bloggadress: http://ahollyjollychristmas.blogspot.com
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Åhhhh vilken raritet, jag är ruggit avis ska du veta!!! Å smörgåstårta, hjälp så god den såg ut att vara! Dessutom skrattar jag gott, klart sommarfest nu i sept, du var ju på julfest i sommras menar jag ;-D KRAAAAM

Svar: Vi hade en jättemysig kväll igår och smörgåstårtan gjorde succe :-) Idag ligger jag hemma och snorar och hostar och halsontar, så jag ska nog utforska boken lite djupare idag.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-29 | 08:04:58
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback