Vinfabrikens äppelglögg

Idag är det ett riktigt "varm choklad och film och kura ihop sig under en filt"-väder. Ruggigt och regn. Inte så kallt, men det är sånadär små små regndroppar som letar sig in precis överallt. Men just idag är jag inte sugen på att dricka choklad. Jag är sugen på glögg.
 
Tur att jag har mer glögg att recensera! Vinfabriken har skickat två olika sorters glögg till mig: Äppelglögg och whiskeyglögg. Whiskeyglöggen får stå i glöggskåpet en vecka till, den vill jag att syster och svåger ska smaka med mig, så jag går loss på äppelglöggen istället. Faktum är att jag sprättade flaskan redan tidigare i veckan och njöt en mugg samtidigt som jag bläddrade i 101 idéer.
 
 
För mig är det skillnad på höstglögg och julglögg. Under advent och jul vill jag ha en traditionell kraftig rödvinsglögg. På hösten uppskattar jag lite lättare drycker, och detta är en typisg höstglögg för mig.
 
Äppelsmaken är tydlig och glöggkryddorna lagom. Kanelen är den krydda som framträder tydligast, och det är lite som att dricka flytande äppelkaka. Jag gillar det. Mycket. I min mun smakar denna glögg bättre varm än kall, men jag skulle kunna tänka mig att använda den som bas i en höstig sangria.
 
Designen är ny för i år, nån kanske har druckit den tidigare när det bara var en vit ettikett med ett Ä på? Spana in bilden längst till vänstern i headern så ser ni den gamla designen. Bara så att ni som har denna som favorit sen tidigare inte går och letar efter fel flaska :-)
 
Alkoholhalt: 11%, men finns även som ekologisk lättglögg.
 
Inköp och pris: Finns i Systembolagets beställningssortiment (nr 96037) och kostar 75 kronor.
 
Betyg:
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.

Egentligen så är det enda som drar ner betyget att glöggen är beställningsvara. Trots det: denna kommer jag att dricka mycket av i höst och vinter. Men just nu så snålar jag på den flaska jag har - om nån kommer och hälsar på så plockar jag fram någon annan glögg och behåller denna för mig själv :-)

Edit 2012-11-06:När detta inlägg skrevs i oktober så var glöggen mycket riktigt en beställningsvara. Men vad jag inte tänkte på då var att Systembolaget släpper glöggen först den 1:a november. Så nu finns denna glögg i det ordinarie (om än tillfälliga...) sortimentet. Den har därmed gjort sig förtjänt av den där sista halva stjärnan som saknades för att få full pott.
 
Nytt betyg:
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.

Kommentarer
Linda/Candygirl säger:

Här tror jag det blir en vanlig blossa ikväll. Minusgrader ute hela dagen. Alldeles vitt och frostigt överallt. Men solen har strålat även idag.

Svar: Mums!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-21 | 17:44:56
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Therese - Sockenvägens Söta säger:

En glögg i min smak, älskar alla äppelvarianter.... Men i kväll blir det fjolårets årgångsglögg medan jag plaskar fötter i fotbadet, velade mellan det å en kall bärs i bastun, men att dra igång bastun bara för att sitta där själv kändes lyxit, så mormors vibrerande fotbad som jag ärvt fick åka fram istället å så en liten mugg glögg till det, det är söndagsmys det ;-D KRAM!

Svar: När jag vunnit pengar och har det där huset... Då ska jag också ha en bastu! Tills vidare är jag nöjd med att jag har en bra relation både med mitt ex och hans bastu :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-21 | 19:19:46
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback