Slånbärslikör

Måndag morgon, och dags att återgå till arbetet. Känns som att jag kommer att ha en galloperande maillåda att gå igenom och några ganska hetsiga dagar. Har även en känsla av att jag kommer att somna rätt skönt i soffan ikväll :-)

Vad säger ni? Ska vi börja måndagen med lite sprit? Igår satt jag nämligen och tittade igenom gamla bilder och hittade denna bild på slånbärslikör och ett höstigt bord från en tjejmiddag förra året. Nu är det dags att ge sig ut i de taggiga snåren och se om det finns några bär som kan bli likör även denna höst.
 
 
Slånbärslikör på mammas vis:
(eller från Stora Kokboken om man ska vara ärlig)
1 liter frostbitna slånbär (släng dem i frysen över natten om frosten inte kommit till dig än)
1 liter okryddat brännvin

Rensa och skölj bären (du behöver inte ta bort kärnorna).  Lägg bären i en stor burk eller flaska och häll på spriten. Tillslut burken och låt den stå i ca 3 veckor. Skaka då och då. Bli inte rädd av att det ser slemmigt och äckligt ut!
Sila bort bären efter tre veckor.

Sockerlag efter 3 veckor (per liter avsilad bärsprit):
1-2 dl vatten
5-6 hg strösocker

Koka sockerlag och låt den svalna. Blanda med bärspriten och häll upp på flaskor.

PS: glöm inte att lämna era bästa washitapetips :-)

Kommentarer
Helly säger:

Slånbär är och förblir det där bäret man först blev lurad att smaka för att sedan lura någon yngre att smaka. Strävare bär får man leta efter. Men med sprit kanske jag blir kompis med den igen :)

Svar: Haha kan tänka mig att det var ett populärt bus. Vi har tyvärr inga slånbär i norrland, vi körde testet med paradisäpplen istället. Med sprit blir det fina grejer. Det blir även en god gele, men likören är bättre :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-15 | 20:38:29
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback