Löjrom och champagne till frukost! På en tisdag?

När min mamma fyllde 60 år i våras så sa jag åt henne att jag skulle köpa champagne så att vi kunde ha champagnefrukost på hennes födelsedag. Mamma sa att "jag gillar inte champagne" och där föll den idén i marken som en sten.

Igår när vi pratade med varandra så kom vi in på champagne igen. Och då säger mamma att hon visst gillar champagne, bara den inte är så söt. Vips är jag ju skyldig henne en champagnefrukost. Vad passar bättre än att ta den på juldagen?
 
Så nu har vi gjort en deal: Mamma köper löjrom. Jag köper champagne. Sen ska vi ha en hejdundrande juldagsfrukost, följt av soffhäng med en film från 60-talet som vi förmodligen redan sett (eller vad vi nu kan hitta på dumburken) och knapra julgodis, äta fruktsallad, ris á la malta, dricka glögg och portvin och sitta i myskläder till minst klockan 14. Same procedeur as every year. Förutom champagnen då. Det blir ett trevligt nytillskott :-)
 
Hur brukar eran juldag se ut? Slappt hemmahäng med rester och mys, eller yrar ni runt till arvtanter, nästkusiner och bryllingar?
 
[Bildkälla]

Kommentarer
Sofia - Hildas hem säger:

Så himla mysigt det låter ... visserligen äter jag varken löjrom eller dricker champagne men det är liksom hela grejen som låter mysig. Själv har jag inga rutiner på juldagsmorgonen. Mysa med någon film låter som en bra idé tycker jag :)

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

Svar: Ja det är något speciellt med morgonmys... Sen om det är löjrom och champagne eller om det är varm choklad och scones, det är inte lika viktigt. Det är grejen att sitta länge, mysa, inte ha en tid att passa. Och gärna rulla ifrån frukostbordet ;-)
Och tack detsamma tänkte jag säga. Men det är lite sent att önska dig, en fin dag nu, så jag önskar dig en god natts sömn och en bra morgondag istället :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-16 | 08:36:12
Bloggadress: http://www.hildashem.se
Sanna säger:

Juldagen är det full rusch här, vi åker till svärmor och firar med makens alla syskon och deras familjer, inte lugn stund på hela dagen. Men annandagen, nåde den som stör mitt mys, då är det soffhäng, bokläsning, godis och mat hela dagen medan maken åker och tittar på bandy med sin bror=extra lugnt och skönt.

Svar: Då låter din annandag som min juldag. Vi kör alltid "fria aktiviteter" på juldagen... Det är en sån där grej som sitter kvar sen man var 18 och skulle ut på krogen. Nu är det kompismiddag på kvällen istället för krog... Och dagen slappas som sagt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-16 | 08:39:12
Bloggadress: http://sannasjul.blogspot.se
Linda säger:

Låter najs..vi softar rätt bra men åker till mina föräldrar på middag ibland. Ibland inte. Dom har ju varit hos oss på julafton...

Svar: Mmmm... Vi kör kompismiddag på kvällen, men alla bor så nära så det är promenadavstånd i alla fall. Men dagen.. Den är mysslappmysätamysaglöggahängabaravara. Och så ska det vara
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-16 | 08:57:41
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Flipfloppan säger:

Jag äter med ma och pa. Alltid biff med pommes, grönpepparsås och god sallad. Så långt från julmaten man kan komma alltså. En tradition lika viktig för oss nästan, som julmaten! Fast nu när jag tänker efter, är det kanske på annandagen vi brukar göra det? Hm..

Svar: Mums! Vad gott, nu blev jag sugen! Grönpepparsås är en favorit. Grönpeppar överhuvudtaget är en favorit.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-16 | 14:00:16
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se/
Helly säger:

Det där låter som en finfin plan! Perfekt att varava glöggen med skumpa ;)

Svar: Ja, och champagne till frukost... Det är allt för sällan man gör det! Men just nu är det äppelglögg och 101 ideér som gäller :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-16 | 20:58:53
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Anna säger:

Låter helt underbart!
För mig är juldagen julens bästa dag faktiskt. Helt kravlös och supermysigt slapp. Barnen leker med sina nya leksaker, vi vuxna bara slappar. Tv:n rullar, antagligen byggs det ihop något lego eller hjälps till med något tv/dataspel. Till middag blir det julbordsrester.
Åååå nu längtar jag!!

Svar: Visst är det underbart? Den var lika underbar som barn - just det där du säger med att få leka med alla leksaker. Det var väl bara mellan 13-17 som den var tråååååååkig... För stor för leksaker. För cool för att vilja hänga med föräldrar. För liten för krogen. Och att hälsa på kompisar var så klart uteslutet.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-17 | 08:53:41
Bloggadress: http://trasslanna.wordpress.com/
Falksonchristmas säger:

Juldagen går i lugnets tecken hos oss, bara mysa vara och koppla av. Fast i år skall jag och frugan hjälpa till vid statsmissionens julbord i Johanneskyrkan här i Göteborg. Förra julen var "ICA Stig" med fru där på självaste julafton och spred julglädje till besökarna.

Svar: Bra initiativ. Det hade jag också kunnat tänka mig att göra om jag hade varit kvar i sthlm. I lilla kramfors flyter det på utan statsmissionen... Tack och lov
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-17 | 11:31:07
Bloggadress: http://falksonchristmas.cybersite.nu/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback