Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för mig!

Äntligen! Äntligen är det 23:e oktober! Äntligen kommer jag att kunna transporteras till jobbet som en människa, och inte som boskap på väg till slakt. Äntligen kommer jag att slippa passera otäcka Fridhemsplan* två gånger om dagen.

Sedan mitten av juni har sista biten till T-centralen varit avstängd på blåa linjen. MIN linje. Det innebär att man måste byta tunnelbana vid Fridhemsplan. Eftersom den stationen inte alls är dimensionerad för alla oss människor har det inneburit 3 månader av kaos (och en månad som var hyggligt hanterbar eftersom folk var lediga).
 
 
Tänk er när ett gäng morgonstressade människor ska mötas och samsas i en trappa som är ca 170 cm bred. När alla har bråttom till tåget. Det går liksom inte att göra något annat än att följa strömmen, då vurpar man. Det bästa man kan göra är så klart att LEDA strömmen - men eftersom alla insett att det är det smidigaste så trängs alla för att hamna längst fram i lämmeltåget.
 
Idag startar ett bättre liv för mig! För från och med idag kommer tunnelbanan att gå hela vägen till t-centralen. Vilket innebär att mina mornar kommer att bli så mycket lugnare och skönare. Visst... Det är lika mycket folk. Men nu kommer vi att vara på en yta där vi får plats.
 
*Förlåt Fridhemsplan. Jag tycker att det är mysigt i ditt område. Jag tycker bara inte om fårfållan mellan grön och blå linje.

Kommentarer
Alexandra - Pysselmaniker säger:

Jag lider med dig i efterhand!
Underhåll är riktigt bläää! Sjukt vad mycket människor som drabbas, och ibland undrar man om det inte kunde ha sköts smidigare... Vi hade det stora nöjet att en del av en högtrafikerad väg var avstängd under en månads tid. Ett exempel på hur långa köerna blev var när min sambo började gå från sitt jobb samtidigt som en kollega satte sig i sin bil. Han kom snabbare fram än hon (praktiskt taget hem innan hon körde om honom). En körsträcka som i trafikerade situation med lite småköer tar MAX 5 minuter tog stackarn 20-30 minuter att köra. De flesta dagar i veckan. I dessa kötider får de även för sig att asfaltera om rondellen som alla bilister tvingas upp i. Smart. Mycket smart. (var glad VARJE dag att jag bara passerade förbi på cykel och inte körde bil)

Svar: Åhhh... Fy f-n vad drygt! Men det måste ju göras.... Det går ju inte att skita i det heller... Men många gånger kan det göras MYCKET smartare!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-23 | 11:02:21
Bloggadress: http://pysselmani.blogg.se
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Haha:)

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-23 | 14:30:42
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Sandra säger:

Hahaha Sthlm i ett nötskal =D

Svar: Oh yes. Eller överallt där människor känner sig som om man är på väg till slakt. Men jag åkte massvis med tunnelbana på blå linjen igår och det var såååååå skönt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-24 | 00:56:56
Bloggadress: http://sandransjul.blogg.se
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Ha ha grattis! Själv blir jag alltid superstressad i hufudstaden å särskilt av tunnelbanan, kan jag så går jag hellst... men onekligen smidigt ändå. Slipper iaf regn, snö och skit ovan mark ;-P KRAM!

Svar: Ja, ofta är det ju inte längre än att man kan gå... Jag tycker att det funkar rätt okej, men det som stressade mig mest när jag flyttade hit (och som tog ganska så lång tid att vänja mig av vid...) var det där med att man BEHÖVER inte springa när tunnelbanan kommer, för om två minuter kommer nästa. Försök förklara det för nån som är van vid att få vänta en timme på nästa buss - om den missas i högtrafik. I annat fall kanske två timmar eller så var det sista bussen man missade... Det tog tid att vänja sig vid att inte springa.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-24 | 20:27:51
Bloggadress: http://lurans.blogg.se
Helen Barck säger:

Tack för informationen! Jag som ska upp till Stockholm nästa vecka!
Kram Helen

Svar: Bra timing! Skönt att du kommer när saker och ting går som det ska :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-26 | 16:12:42
Bloggadress: http://www.helensuniversum%40blogspot.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback