Thairöding

Sara är på besök igen, och det firas med god mat. Jag är fortfarande hemma och är sjuk, så mina smaklökar vill hellre ha starka smaker än milda och fina. I frysen finns pappafiskad röding.



Thairöding á la Erica
1 kg röding (som sedan filéades av en inkompetent Erica - och därmed blev betydligt mindre...)

Marinad
1 tumstor bit ingefära, finriven
5 rejäla vitlöksklyftor, pressade
1 röd chili, finhackade
2 msk soja
2 tsk sesamolja
1 pressad lime
2 tsk strösocker eller honung

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden. Kladda in firren med marinaden och sätt in den i ugnen. 175 grader i ca en kvart, men det beror så klart på tjockleken på fisken.

Om man inte utrustat sig med en pappa som fixar och fiskar fina fiskar så funkar det så klart precis lika bra med lax från frysdisken.

Trackback