Mentala tulpaner

Visst är det konstigt? I mitten av november håller jag på att längta ihjäl mig efter adventsljusstakar, julgardiner och så vidare. I slutet av december har jag tröttnat på gran och taskigt ljus. När julen är undanstädad och våren är på plats (nåja... inne i alla fall) firar jag alltid med ett fång tulpaner.



Skålen
och ljuslyktan har Eva gjort, jag fick dem av henne i födelsedagspresent. I skålen bor en taklök och lite trassel som bodde i ett juligt blomogram från mina föräldrar skickat till mig på samma födelsedag. Restrerande delar av arrangemanget hade vissnat, men dessa bitar kunde räddas.

I bakgrunden finns en vas som numera är fylld med tulpaner. Men eftersom det är vardag och jobb igen är det hopplöst att få till ett foto så jag får visa ett ifrån i helgen när jag kunde utnyttja dagsljuset. Tänk 20 vita tulpaner så har ni dagsformen på mitt köksbord :-)

Kommentarer
Fröken Nattfrost säger:

Ja, hua ja.. man längtar och längtar (och jag känner mig snuvad på julen i och med snöbrist och rätt kasst mående hela december så jag inte alls hängde med) och så när det är över.... vad skönt det då är med vardag! Jag längtar efter våren och ljuset nu, så det gör ont i kroppen!

2012-01-10 | 07:56:34
Bloggadress: http://nattfrost.blogspot.com/
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Gillar din idé med att samla och ge bort en serie nedan, det ska jag klura på till brorsbarnen... :-D Å visst inser jag hur härligt vårigt det är med en massa tulpaner i den där vase ler

Tack för tipset, har just dubbelkollat toan, tom tvättkorgen, men nä ingen kamera :-/ Vet med säkerhet att den kom med från fjället då jag använde den i söndags hos svärföräldrarna för att fota all snö på deras ladautak... Men sedan är den spårlöst borta. Men om/när jag köper en ny lär den säkert dyka upp! KRAMAR

2012-01-10 | 09:22:13
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Linda säger:

vita tullisar är så vackert. Fast jag har blivit så dålig på handla blommor. Vi är ju aldrig hemma på helgerna längre och det är ju på helgerna jag tycker om att se på blommorna - när jag är ledig. Och att dra blommor mellan hemma och lilla gula huset känns lite överkurs...

2012-01-10 | 12:07:54
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Erica AKA Tomtens Dotter säger:

@Nattfrost: Jag förstår det! Usch, inte kul att inte må bra - och mörker och grått gör inget för att hjälpa en åt rätt håll... Peppar!



@Therese - Ja, jag gillar idén, just att det förmodligen alltid kommer att finnas kvar...



@Linda - Jag tänker lite tvärtom... På vardagarna behöver man den där extra må-bra-känslan som en blombukett kan ge :-)

2012-01-11 | 22:58:24
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback