Bloggsummering 2011

Anno 2011 har ju tagit slut för en vecka sedan och nu tar vi nya friska tag på året 2012! Men innan vi lägger 2011 till handlingarna är det roligt att summera lite.

8:e september installerade jag Google Analytics. Himla rolig grej tycker jag. Besökare har trillat in från i princip hela världen och det har varit hur kul som helst att se besökare från Ungern, Brasilien, Indien och Sydkorea (för att nämna några exempel). Men roligast av allt är så klart ni som kommer in igen och igen och igen. Vissa personer känns det ju nästan som om jag känner på riktigt vid det här laget :-)


Kartsummering från Google Analytics


Diagram över besökare från Google Analytics

Totalt antal besök: 23 363 besök (perioden 2011-09-08 - 2011-12-31)
Flest besök på en dag: 473 besök, söndagen 27:e november (första advent)

Bilden ovan visar ganska tydligt att när livet är som mest juligt och man har som mest att skriva om men samtidigt minst tid att faktiskt komma till skott så spelar det inte så stor roll för ju närmare julen kommer har folk inte tid att bloggsurfa. Oj vilken konstig svenska det där blev. Men ni fattar vad jag menar...

Stämmer för övrigt väldigt bra in på mitt eget beteende: Jag läste i princip allt på julbloggarna i oktober och november. Dessutom följer jag så klart en massa andra bloggar också. Var en "god bloggvän" och tog mig oftast tid att kommentera. I december var det ett tiotal bloggar som jag verkligen följde och - ibland - tog mig tid att kommentera. Jag märkte så klart samma sak även hos mig - ni hälsade troget på, men kommentarsfrekvensen sjönk. Fullt förståeligt. Riktiga livet är betydligt viktigare, och det är faktiskt skönt att både jag och ni prioriterar rätt saker.

De tre flitigast kommenterade inläggen:
Ni är väldigt duktiga på att kommentera och det glädjer mig mycket! Det är så himla roligt att logga in på bloggen och läsa det ni skrivit. Vilket ibland får mig att skämmas över att jag inte alla gånger är lika duktig på att kommentera hos er. Dessa inlägg är i alla fall de som ni varit flitigast att kommentera (tror jag...)

  • Jag förfasade mig över kitchiga julgranar och bjöd in till diskution
  • Tyckte lite synd om mig själv och uppmanade er att skicka en massa peppande hejarop när jag skurit mig i fingret. Om någon är nyfiken kan jag informera er om att nageln satt kvar ända till i onsdags. 
  • Mamma skickade en bild på vad som växte i hennes trädgårdsland den 8:e november, och ja... vad säger man?


De tre mest lästa inläggen från 2011:
De mest lästa inläggen överhuvudtaget var från 2007 och handlade om pepparkakshus (982 sidvisningar) och goda tillbehör till glöggen (901 sidvisningar) men just från 2011 verkar sprit och pyssel ligga i topp:

Flest googlade sökorden:
Det var faktiskt väldigt många (479 träffar) som googlade Tomtens Dotter. Roligt. Utöver det så var detta det ni letade efter: 

  • 439 träffar: Slånbärslikör (se ovan)
  • 410 träffar: Pepparkakshus (se ovan och även HÄR)
  • 371 träffar: Gott till glögg (se ovan och HÄR, HÄR och HÄR)

Som en liten bubblare kan jag nämna att sökorden bröst (56 träffar), vackra bröst (7 träffar), Leila Lindholm bröst (4 träffar), Carola bröst (3 träffar), tjej tuttar (3 träffar), 13 år tjej bröst (2 träffar) alla hittade hit på grund av inlägget där jag uppmärksammade rosa bandet-månaden.
För övrigt tycker jag att det känns förjävligt att folk som vill se bröst på 13-åringar hittar hit. Jag hoppas att ni som googlar på det SKÄMS och knyter knut på er penis! (såvida du som googlar inte är max 14 år förstås... Då är det helt okej!)

Inlägg från 2011 som är värda att minnas:
Jag har skrivit så ofantligt många inlägg i år att det blir svårt att sålla. Men jag gör ett försök.

 


Om någon undrar (part 1): Jodå. Det blev tillslut Expressen Söndag. På juldagen var det en halvsida. Av alla bilder de knäppte så slutade det med en liten, liten bild på mig där jag sitter framför granen.

Om någon undrar (part 2): Att jag summerar bloggen betyder inte att jag lägger ner. Jag tyckte bara att det var en kul grej - ett sätt att göra en lördagkväll med magknip och morgonrock liiite roligare. Och i vilket fall som helst: just nu har jag så mycket att skriva om att jag får göra tidsinställda inlägg för att inte behöva uppdatera 14 gånger om dagen... Vet inte, men helt plötsligt är jag väldigt inspirerad.

Och trött. Sova nu, godnatt...

Kommentarer
Emelie - Jul i Tomteverkstan säger:

Haha, rolig summering! :)



sv: Tack själv! Det har varit så roligt att följa din blogg, så mycket blandade och roliga inlägg :) Ha en underbar vår och sommar så ses vi i höst! Kram

2012-01-08 | 00:02:32
Bloggadress: http://julitomteverkstan.blogg.se/
Linda säger:

Vilken kulig summering...



jag läser typ allt - även om jag inte kommenterar allt.



Men det tror jag du visste.

2012-01-08 | 00:08:59
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Marie/Underbara Juletid säger:

Vilken kul summering!



Visst är det så att när det händer mest juligt har man inte tid för internet och det är väl tur! "Nähär barn vi måste vänta lite till på tomten för mamma ska först blogga om julmaten" inte så passande :)



Som en liten parantes tycker jag det är så synd att jag inte ens har besöksstatistik på min blog. Tjänsten finns inte hos webhotellet och man kan inte lägga in externa koder. Jag har till min vanliga julsida, där ser jag både hur många som besöker och vad man googlat på mm men det skulle vara kul att veta till bloggen också. Men å andra sidan har vi vår domän hos den här leverantören och jag slipper reklam så därför har jag inte flyttat bloggen.

2012-01-08 | 00:24:52
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Erica AKA Tomtens Dotter säger:

@Emelie: Tack! Japp det gör vi! Lita på det!



@Linda: Jo jag vet. Och detsamma gäller åt andra hållet.



@Marie: Haha nä, inte riktigt passande va? Men om jag var du skulle jag nog överväga att byta blogg ändå - så mycket som den har strulat för dig...

2012-01-08 | 10:58:36
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/
Jessica säger:

Fan (ursäkta språket), jag blir helt ledsen när jag märker att min blogg inte uppdaterar när du gjort nya inlägg - så nu har jag missat hur många osm helst...så jäkla surt - jag menar om den rosa granen hade jag ju kunnat prata mycket ;)

2012-01-08 | 13:24:24
Bloggadress: http://julilaloland.blogspot.com
Erica AKA Tomtens Dotter säger:

@Jessica: Om det är någon tröst så är det inte din blogg som jävlas - det är min... Jag har haft problem med RSS-flödet tidigare i höst, och har du lagt till mig innan jag "lagade" det så hittas inte mina uppdateringar. Så radera länken till mig och lägg till mig igen så ordnar det sig :-)



Dessutom är det inte för sent att prata om rosa julgranar ;-)

2012-01-08 | 13:38:39
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Åhh vad jag gillar detta inlägg, jag är en sucker för statistik och vill gärna analysera bloggandet i termer av vad som renderar besök, vad folk är intresserade av osv :-D Och du - TACK - pysseltipset var verkligen Theresigt och jag ska göra en sådan ljusstake med de skedar jag loppisfyndat :-D Kommer att bli tjusigt när vår altan blir klar å jag har en matplats där! Tackar! KRAM

2012-01-09 | 10:14:15
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Helena - Hellys Jul säger:

Åh halloj! Vilken underbar sammanfattning. Och vilken höst det blev. Stort tack för allt du skrivit, inspirerat till och alla de skratt jag fått av dig. Så kul att följa dig. Ser mycket fram emot att få "mötas" till hösten igen. För jag räknar stenkallt med att du dyker upp igen och själv har jag ju legat på sofflocket vad det gäller bloggen men hela tiden tänkt "det där och det där ska jag skriva om nästa år" så då har jag tydligen redan bestämt mig för att fortsätta då.



Alla de besök man fått från typ Indien, Malaysia osv, undrar vad de sökte på och vad de tyckte när de trillade in på en svensk julblogg. Får börja skriva på engelska oxå så kanske de kan kommentera: "Very nice polkastång..."



Fasen, då missade jag alltså Expressen??! Typiskt.



Ha det nu så himlans bra du bara kan. Missa nu inte Peppars pynt. Gick förbi i helgen och det är kvar! Julgransplundring i baren... ;)



Kram

Helly

2012-01-09 | 11:10:58
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Erica AKA Tomtens Dotter säger:

@Therese: Statistik är KUL som bara den :-) Ibland funderar jag på om jag borde ha pluggat det och tjänat ungefär 40 papp mer i månaden än vad jag gör idag..... Haha jag hade det på känn att pysslet skulle falla dig i smaken!



@Helly: Åh vad roligt med ett litet livstecken (genom sig själv känner man andra, och när jag lägger ner bloggandet för säsongen blir jag samtidigt extremt dålig på att surfa runt...)

Och du tack själv! För alla roliga inlägg, för alla kommentarer och för din värme!

Och du, det är bra att du har en massa uppslag inför hösten; det betyder att du kommer tillbaka och det ser jag fram emot!

2012-01-10 | 20:52:40
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback