FaB keramik

Förra tisdagen hamnade jag ju spontant på keramiken med Eva. Sen dess har jag blivit jätteinspirerad och har hur mycket ideér som helst. Det jag längtar mest efter är att göra en polkaGRIS... Men det får nog vänta lite, för det skulle ju vara kul att ta hand om påsken först.

Mitt stora problem är ju att jag är nybörjare. Då är det egentligen inte hälsosamt att leta rätt på proffskeramiker och se vad de pysslar med, men vad fan... Man är ju inte mer än människa. Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna, eller vad är det man brukar säga?

Hittade åt bloggen Fabulös Inspiration för nån dag sedan. Jag har läst igenom vartenda inlägg och inspirerats och drömt. Här är några av de bilder som inspirerat mig massor. Det finns viss risk att jag kommer att försöka mig på något liknande - om än betydligt mer amatörmässigt...





Alla ovanstående bilder är
lånade från Fabulös Inspiration


Älskar äggskalen på den första bilden. Skulle vilja göra tre stycken i tre olika pastellfärger; gul, grön och kanske ljusrosa eller ljuslila. Olika storlekar och så får de stå i en liten grupp med påskliljor planterade i två och godis i den tredje.

På den andra bilden föll jag pladask för pepparkakslyktan. Skulle vilja göra en liknande, men vet inte om den ska vara vit eller pepparkaksbrun och dekorerad med "kristyr".

Lampetten på bild nummer tre är fantastisk som den är - dvs helt orealistiskt att jag ska klara av att göra något liknande just för tillfället. Dessutom är jag inte så krusidullig av mig. Men det skulle vara kul att göra en christmas countdown-lampett. Jag fick så mysiga datumljus i paketkalendern, ett ljus för varje dag, som jag aldrig använde i julas som skulle vara perfekta för ändamålet.

Sen ska det bli av också. Men det kommer. Kanske :-)


Kommentarer
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Gryyyymma bilder ,fattar att du fasnat där, måste bums kika in efter mer inspiration, älskade påskbilden då jag nu är inne på påsk i tankarna ler Och visst är föräldrarna ett bra ställe att fynda hos, min mormor är också en braig "lånarlitesakersomduändåinteanvänderellerbehöverställe" :-D KRAM

2012-01-26 | 13:19:00
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Leo säger:

Vackra inspirerande bilder där tomtedotter. :)

2012-01-26 | 18:32:11
Bloggadress: http://leoscookie.wordpress.com
Anna säger:

Härliga bilder! Jag fastnade också för äggskalen, fantastiskt fina! Du måste visa upp när du gjort egna!

Att gå keramikkurs och lära mig dreja är en dröm, nån gång så... :)

2012-01-27 | 09:11:02
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.com
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Jaaa! Stämplad keramik blir grymt, har sett dem som gjort kakfat och tryckt in olika kaksorter med stämplar, liksom små "tags" med enstaka ord, och grytunderlägg och liknande med citat. Dock hittar jag itne länken till detta jsut nu, måste skaffa pinterest tror jag så jag kan samla den inspiration man snubblar lver. Ser fram emot att se vad du gör!!! KRAM och trevlig helg!

2012-01-27 | 10:52:09
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Sömn har en magisk inverkan, är faktiskt piggelin i dag så senare blir det skidor och skoter, är som på tiden :-D KRAM KRAM och en fortsatt fin helg!

2012-01-28 | 08:22:31
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
frida säger:

Hej! Nu tror jag du har fått detta med keramik om bakfoten. Allt du ser på bilderna kan du göra som nybörjare! Plättlätt!

Äggen - skitlätt - kavla ut lera och lägg över ballong.

Lampetten - kavla lera lägg i avlångt fat och bygg en ljushållare som du fäster - fat är också larvigt enkla att göra på samma sätt.

Kul att du gillar min keramik i alla fall! Snart gör du likadan!

Kram Frida

2012-01-29 | 08:31:59
Bloggadress: http://fabkeramik.blogspot.com/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback