Fyndat!

 
När jag var uppe i Kramfors blev det två auktionsbesök. Mamma och pappa är flitiga auktionsrävar så det gäller att passa på :-) Picnicväskan packades, solsken var beställt och levererat så det var bara att sticka iväg.
 
Jag gjorde ett fynd. För en 50-lapp fick detta fat följa med mig hem. Faktum är att jag redan har ett precis likadant fat sedan tidigare. Jag fick ett sånt fat av mina föräldrar för sisådär 15 år sedan. Tyckte inte alls om det då, så det blev kvar hos dem. För kanske 5 år sedan började jag använda det uppe hos dem - perfekt att göra sallad på. Vande mig mer och mer vid fatet, men det gjorde även mamma haha. Så det fatet blev kvar hos mamma och jag loppade ett eget för nåt år sen :-) Och nu har jag alltså skaffat ytterligare ett. Det är ju bra att ha reserver, eller vad säger ni?
 
 
Som jag sa: mina föräldrar är flitiga auktionsrävar. En naturlig följd är att det finns en hel del prylar hos dem. Det behöver rensas där. Mycket. Vi började så smått och som den snälla dotter jag är så hjälpte jag till att få bort lite grejer från dem och förpassa dem till mitt hem istället.
 
I matkällaren hittade jag den gamla kakburken med hög nostalgifaktor. Eftersom jag helt oförklarigt har börjat gilla färg de sista åren så fick den följa med mig hem. För tre år sedan hade det varit otänkbart, då hade jag tyckt att den skulle förpassas till soptunnan. Jag är glad att jag hittade den först nu :-)
 
En burk med gamla kakformar fick också ett nytt hem. Funderar på att göra mördegsformar med pepparkakssmak, fylla dem med lingoncurd och toppa med lättvispad grädde, vad sägs om det?

Kommentarer
Maries strålande jul säger:

Låter gott, vanliga mandelmusslor är ju också jättegott. Fint också med värmeljus i formarna.

Svar: Ja det är jättefint.Min syster har gjort jättefina ljusstakar av gamla sängben som målats vita, sen spikat fast kakformar och sen skrivit fint på.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-09 | 17:15:25
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Faan jag är alldeles för blyg för att åka på auktion haha. Jag känner press när jag är tvungen att skrika ut hur mycket jag är villig att betala för en grej och får för mig att alla kommer tänka..." Fan vad snål hon är";)
Snyggt fat! Orginellt! Det gillar jag:)

Svar: Hehe grejen med auktion ÄR ju att vara snål. Skrika "20 kronor" högt och ljudligt och hoppas på turen :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-09 | 21:47:30
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Åhhh gillar alal dina fynd, men särskilt burken som du säkert förstår! Och OM jag förstår dig, var nära att jag bakade lussebullar förra veckan ska du veta, köpte tom saffran, men så kom jag på att jag var med i sockerutmaningen och inget fikabröd får äta på en månad, men belönar mig nog med saffransbullar i september :-D Så sjuuukt gott ju! KRAM

Svar: Åhh jag VISSTE att du skulle va på min sida!!! Det känns skönt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-13 | 19:41:38
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback