Vad tror ni att årets Blossa smakar då?

Den här tiden på året finns det ju en sak som många funderar på, nämligen vad årgångsglöggen ska ha för smak detta år. Jag säger som varje år: Jag skulle bli SÅ lycklig om det blev blodapelsin och ingefära. Det är på tiden tycker jag. 
 
Förra året fick man ju en ledtråd av nedräkningens färgskala. Då gick sidan i mörkbrunt, och glöggen smakade kaffe. I år är texten röd. Blodapelsin  möjligtvis....? Men det är även en del rosa på sidan. Dimmat ute i kanterna liksom. Jag skulle därför gissa att årets glögg är baserad på rosévin. Glöm inte vart ni läste det först. Sen pratade jag med Karro. Diskuterade det där med att knyta färgen till smak. Då kläcker hon ur sig ett ännu bättre förslag. Granatäpple. Det matchar färgerna på nedräkningen ännu bättre. Återigen: Glöm inte vart ni läste det först :-)
 
Helly är förresten oxå inne på ingefära. Och provsmakning :-)
 
Skulle vara kul att ha DEN HÄR kvinnans jobb. Att ta fram årgångsglöggen. Men å andra sidan har jag nog lite slut på idéer när jag väl fått igenom min variant.
 
Genom alla tider så är min absoluta favorit 2007. Havtorn och kanel. Den var smaskig som bara den. 2009 Clementin var också grymt god. 2006 Lingon och 2010 Saffran var de jag gillat minst.
 
Vilken är din favorit genom tiderna?
Och vad skulle årets glögg smaka om du fick bestämma?

Kommentarer
Helly säger:

Nja, jag håller nog kvar min gissning på ingefära. Tänker precis som du då det gäller formen på nedräkningen. Lite som rosa ingefära till sushi... ;)

Om jag fick välja smak så håller jag mig gärna i julkvarteret så att säga. Kardemumma tror jag skulle vara gott. (om det inte redan är gjort dvs. Har inte superkoll på årgångsglöggarna, host host) Men ärligt talat så är jag en sån sucker för den klassiska starkvinsglöggen så jag tar nog den oavsett.

Svar: Ja jag blir överlycklig om du har rätt i din gissning, jag ÄLSKAR ingefära. (Jag är den som alltid äter upp allas ingefära som dessert när vi ätit sushi...)
Kardemumma har inte gjorts tidigare. Det skulle nog vara en höjdare. Men ingefära är bättre - och fortfarande jul.

Håller förresten med dig om starkvinsglöggen. Visst, jag kan alltid ha en liten flirt med nån annan, men att lämna den äkta hälften? Nope!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-24 | 13:32:52
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Emma - 24 december säger:

Tycker både blodapelsin och granatäpple låter som två potentiella kandidater! Jag har inte ens uppmärksammat den där "färgkoden" :)

Svar: Ja, igår var jag helt övertygad om rosévin. Men ju längre dagen har gått ju mer har jag börjat luta åt granatäpple.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-24 | 17:01:22
Bloggadress: http://tjugofjardedecember.webblogg.se/
Maries strålande jul säger:

Efter kaffesmaken som var väldigt oväntat ger jag nog upp att gissa men läser gärna era gissningar!

Svar: Haha ja jag förstår dig! Jag var helt ställd förra året, och hoppas på något roligare i år...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-24 | 22:09:51
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Blodapelsin låter som en supergod glögg. Om nu inte blossa gör en blodapelsinglögg så hoppas jag att du gör det och bjuder oss på receptet:)

Svar: Hmmm. Tanken har inte ens slagit mig, men det är klart att jag kan :-) Det måste bara bli lite kallt på Sicilien först. Köldknäpp NU!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-25 | 14:41:32
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Här diskuterade vi glögg i helgen och en glögg med hallon/konjak nämndes då. blodapelsin skulle jag gilla, särskilt som jag just öppnat Blossas apelsin i ett försök att kurera min hals. Men granatäpple vore spännande... Favorit hm... vilken gillade jag mest? Vinteräpplet drack ajg iaf mest av, så kvantitetsmässigt vinner den, kvalité mässigt är det en lokal skogsbärsglögg som nog måste ses som outstanding.

Fikon förresten, skulle fikon kunna vara en bubblare på glöggfronten?!

Och som jag garvade, du framkallade EXAKT samma bild som mig ang det senapsgula ;-P Vad är oddsen för det?

Pepparkakswhoppsisen fick två fyllningar, en baserad på philadelphia och mögelost, och en på philadelphia och krossad polkagris. Båda blev ok, men behöver finslipas om jag säger som så ;-D

KRAM KRAM

Svar: Hallon/cognac lät intessant. Är inte så mycket för att dricka cognac men som smaksättare är det ju gott. Fick förresten ett tips på att göra gravad lax med havtorn och cognac. Skulle egentligen ha gjort det till påsk, men jag hade ingen hemma. Ska dock stjäla lite av mina föräldrar vid tillfälle haha. Fikon skulle nog också gå :-) Fan du borde ta det där jobbet som glöggmaster!
Fniss! Var din powerdräktsbild i matt tyg? Kjolen lite illasittande och pösig...? Typ lite beställd ur en postorderkatalog?
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-08-26 | 18:46:52
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback