Mammas påskägg
Det är inte bara jag som varit kreativ när det gäller nya varianter av ägg. Min mamma skickade följande bild på MMS till mig, och det såg inte alls pjåkigt ut. Inte alls, min sssöta!
Mamma Nilssons påskägg anno 2012
8 fyllda ägg
8 ägg
2 msk creme fraiche
½ finhackad rödlök
1 msk kaviar (säg ingenting till syrran!)
Finhackad dill
Rom
Gräslök
Gör så här:
Koka äggen 7-8 minuter och kyl dem. Hugg toppen av ägget. Det är enklare att hugga av toppen än att försöka skära av den. Gröp sedan ur ägget helt och hållet och mosa ägget med en gaffel. Blanda med creme fraiche, rödlök, dill och kaviar.
Fyll äggskalen med röran och ställ i äggkoppar.
Toppa sedan med rom och gräslök
För övrigt skulle jag inte alls bli ledsen om liknande ägg dök upp till midsommaraftonens sill-lunch!
Mumma!!! Får nog testas till pingt eller midsommar, utan tvekan! Å här blev det köpe burk med gravlaxsås, men gott ändå! Rostat bröd, gravad röding, citronpeppar å en aniningen gravlaxsås... Sådana luncher skulle jag kunna ha oftare ;-D
Å ja, när jag bodde i Umeå hade jag samma diskussion om bro/trapp med mina kursare, å även kring att åka/fara någonstans ler
KRAM!
@Therese: Skönt att vi är flera :-)