Blogvertiser?

Jag har anmält mig till en "tjänapengarsida" som heter Blogvertiser. Det handlar kort och gott om att man blir kontaktad för att skriva ett inlägg på begäran från någon annonsör och att man får pröjs för det. Tänkte att det kunde vara en kul grej, och ett lätt sätt att tjäna lite extra pengar.

Det var några veckor sedan jag anmälde mig. En vecka senare fick jag min första förfrågan om att skriva ett inlägg. Det man skulle skriva om då var sidan Book A Table (en tjänst där man kan boka bord på diverse olika restauranger online) Vilket jag hade kunnat göra om det hade varit de som stod bakom. Nu var uppdraget utformat på det viset att man skulle SKRIVA om Book A Table (som är en tjänst jag gillar). Men man skulle länka så att när man klickade på länken så skulle man inte komma till startsidan - nej, man skulle komma till bokningssidan för en specifik restaurang. Det tyckte jag var lite fult, så jag tackade nej.

Nu har jag fått förfrågan om ytterligare ett uppdrag. Den här gången är det inte lika fult utformat, men uppdraget är fortfarande utformat på så vis att de vill att jag ska skriva om mina upplevelser om ett specifikt område och infoga en länk som tar läsaren vidare till en sida som i sin tur hänvisar vidare till en massa andra sidor som man kan bränna pengar på. Men som sagt: i detta fall känns det inte lika fult

Jag kommer nog att tacka nej även till detta uppdrag. Jag har dessutom blivit mer skeptisk till Blogvertiser. Jag har inget emot att göra lite reklam MEN då ska det vara för något som jag står bakom. Och det ska vara på ett sånt sätt att jag inte LURAR er som läser. Om jag skriver inlägg som jag får betalt för att skriva så vill jag att det ska vara i stil med "Hej, jag har blivit ombedd att testa produkt X/sida Y. Jag tycker att den är bra på grund av anledning 1, 2 och 3, men anledning 4 drar ner helhetsbetyget. Och bara så att ni vet så har jag fått betalt för att skriva detta inlägg"

Jag har i alla fall skapat en ny kategori som heter Sponsrat Inlägg. Så om jag skriver inlägg som jag fått betalt för, eller om jag fått någon produkt gratis för att testa här på bloggen, så kommer dessa att hamna i denna kategori. Dessjutom kommer jag ALLTID att tala om att det är så i själva inlägget. Där har jag även lagt förra årets julklappstips från Cool Stuff. Tipsen är fortfarande still going strong om någon undrar. Jag har dessutom hunnit testat Spa Jelly Bath OCH köpt ytterligare två förpackningar så det var något jag älskade och kan rekommendera. Det inlägget tyckte jag dessutom var helt ok att skriva eftersom vitsen med hela inlägget var att vara tydlig :-)

Nu undrar jag vad ni tycker om sponsrade inlägg?
Jag blir jätteglad om ni lämnar en kommentar om detta.

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback