Juldag och paketleken

Jag tror att juldagen är den bästa dagen på hela året. Vad kan vara bättre än att mysa runt i morgonrock och pyjamas, slöa framför en piratfilm från 40-talet, ta konstanta små promenader till kylskåpet för att ta något gott att äta och bara vara? Det enda som skulle kunna göra en juldag ÄNNU bättre är lite skidåkning på TV:n, men jag unnar även dem en julhelg (även om jag antar att en sån som Charlotte Kalla tar färre promenader till kylskåpet än vad jag gör...)

Men jag tänker inte slappa HELA dagen. Ikväll är det nämligen kompisjulfirande med syrrans kompisgäng. Ska bli himla trevligt! Det är en tradition som hängt med rätt många år nu - sen alla började tycka att vi blivit för gamla för hemvändarkvällen. Som traditionen bjuder så ska vi leka paketleken. Brukar ni göra det? För dig som inte vet hur det går till så kommer här vår version:

  • Bestäm först och främst en budget. Vi kör så att alla tar med sig två julklappar till ett värde av totalt ca 100 kronor. Två klappar? Ja, det är bra med många klappar, du förstår snart varför. Man kan så klart köra fler klappar om man vill det!
  • Slå tärning i tur och ordning. Den som slår en 6:a får välja en julklapp.
  • När alla julklapparna är slut måste de naturligtvis öppnas. Eftersom livet inte alltid är rättvist kan det innebära att någon av deltagarna helt saknar julklappar....
  • Nu är det dags att slå tärningen igen. Precis som tidigare resulterar en 6:a i en julklapp... Alla paket är ju öppnade sedan tidigare, så du får helt enkelt sno den present som tilltalar dig mest från någon av de andra deltagarna. Det här momentet ska vara tidsbestämt, naturligtvis beroende på hur många man är och hur många julklappar det finns. Men räkna med ca 2 minuter per person. Ställ äggklockan vettja. När den ringer är det slut.

Eftersom livet inte alltid är rättvist kan det innebära att någon av deltagarna helt saknar julklappar när klockan ringer. Men det är så himla kul att det inte spelar nån roll. Men just av den anledningen är det bra att ta med åtminstånde två klappar per person...

Det här är ett tidsinställt inlägg. Idag när jag skriver detta är det den 6:e december och jag är fortfarande entusiastisk över de fantastiskt bra presenterna jag hittade på Teknikmagasinet igår. Jag håller tummarna för att ingen av kvällens deltagare tittar in här idag. Vad sägs om detta?

Baconnaise och tandkräm med baconsmak.

Baconnaise har jag läst en hel del om. Det är alltså en "majonäs" som smakar rökt bacon. Nu kanske man tänker att det finns en svag baconton i en majonäs. Nej. Så är det inte. Den smakar tydligen bredbar bacon. Jag har bara läst bra saker om den.

Sen såg jag bacontandkrämen av en ren slump. Jag kunde faktiskt inte gå förbi den. Jag kunde bara inte. Jag skulle inte sätta den i min egen mun, men som skojpresent är den rätt rolig tycker jag :-)

Vad gör ni ikväll?


Kommentarer
Linda säger:

Åh fy... b acontandkräm. Blääää.. tur jag inte fått den... haha...



Men leken är kul. Fast när jag lekt den får man öppna ändå till nästa slår en sexa

2011-12-25 | 21:29:56
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Alexandra - kärlek på tallrik säger:

Låter som en riktigt toppendag det där, jag håller med om att juldagen bäst firas i soffan framför TVn, gärna med lite julbordsrester och choklad :) Jag har också lekt den leken några gånger, men aldrig med sådana underliga presenter - bacontandkräm? Really? Hoppas stackarn... jag menar... vinnaren blev glad ;) Och hoppas din jul var härlig! Tack så mycket för hälsningen hos mig, jag får skicka ett god jul i efterhand <3

2011-12-26 | 00:25:46
Bloggadress: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Ha ha den där tankrämen skulle vara nått att ge brorsan :-D Här är det annandagen som är slappardagen så nattskjortan är på och barnens leksaker ÖVERALLT medan TV:n surrar på i bakrgrunden. Lovely!!!

God fortsättning till dig å än en gång tack för din mysiga julskiva, den har satt guldkant på hela min jul :-D KRAM

2011-12-26 | 10:33:01
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Marie/Underbara Juletid säger:

I år har vi firat jul med släkten alla juldagarna fast egentligen gillar jag bäst att ha slappardag på juldagen men träffar man inte svärföräldrarna på julafton finns liksom inga ursäkter som godtas annat än att komma till dem. Så här haar vi slappardagen idag, härligt med en extra dags semester när nu julen låg på en helg. God fortsättning!

2011-12-27 | 12:40:19
Bloggadress: http://julen.gladers.net

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback