Det verkliga livet...

...har hållit mig fullt sysselsatt i några dagar. Men nu är jag tillbaka. En dator i knät, en thekopp i handen och skidåkning på TV:n. Gilla. Jag är i full färd med att planera morgondagens glöggfest. I vanliga fall brukar jag ha råkoll på menyn vid det här laget, och allt brukar vara inhandlat, bara att sätta igång och fixa. Så är inte fallet i år.

Glöggfest ja...
Jag TROR att menyn kommer att bestå av gamla beprövade saker. Skinksnittar, leverpastejsnittar och eventuellt baconlindad ölkorv på den salta sidan. Pepparkakor med eller utan ädelost så klart. Sedan har jag både Rocky Road och polkabräck som åker fram. Pepparkaksbiscotti och saffransbiscotti finns, men jag BORDE baka lite mera. Sen är jag sugen på att baka Gingerbread Brownies också. Kanske göra lite kryddiga nötter...

Jag får se. Måste skriva en handlalapp och ge mig av till affären. Ikväll blir det bakning. Förra året testade jag att göra muffins med kombinationen pepparkakskryddor och kakao. Det blev en hit. Kanske man ska göra lite såna också...

Konserten med Jakob Hellman var helt fantastisk. Jag hoppas att någon av er letade er dit.

Och åh vad jag är förälskad i Tjuvarnas jul! Det är bästa julkalendern sen Kaspar i Nudådalen. Det har varit några bra däremellan också; Diselråttor och sjömansmöss och En riktig jul var grymma. Älskar berättarrösten som inleder varje avsnitt och försätter en i stämning. Hur funkar ni som förresten? Jag brukar alltid följa kalendern slaviskt, men runt den 20:e - när det drar ihop sig på riktigt - så brukar livet snurra i 120 och jag brukar missa de sista avsnitten. I år tänkte jag att det skulle bli bättring på den fronten.

Vad händer för er i helgen då?

Kommentarer
Stockholmsjul säger:

Håller helt med dig, årets julkalender är den bästa på länge. De senaste åren har jag missat ett avsnittet lite då och då och inte brytt mig så mycket. Men i år följer jag den slaviskt!



Nu i helgen blir det pepparkaksbak och att pröva på ett nytt recept på lussebullar, om vi hittar något som verkar bra. Har dd något tips?

2011-12-10 | 13:21:35
Bloggadress: http://stockholmsjul.blogg.se/
Maria säger:

Åh vad gott allt lät! Ha en trevlig glöggfest!



Kram Maria

http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

2011-12-10 | 15:10:45
Bloggadress: http://mariasdagbok.blogspot.com
Maria säger:

Åh vad gott allt lät! Ha en trevlig glöggfest!



Kram Maria

http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

2011-12-10 | 15:13:26
Bloggadress: http://mariasdagbok.blogspot.com
B-M B säger:

Låter gott ha det trevligt. Testade pepparkaksmuffinsen o de fick OK.Följer också julkalendern slaviskt, det måste man ju.

2011-12-10 | 16:41:33
madelene säger:

Ett tips som gick åt som smör i solsken hemma hos mig är vanliga kladdmuffins med krossade pepparkakor i, helt underbart! :)

Du har en riktigt härlig blogg!

2011-12-10 | 21:14:59
Bloggadress: http://madeleneliwbom.spotlife.se
Linda säger:

Ja kalendern är toppen. Love it - alla tre. Och dessutom är radions kalender också toppen i år. Så vi har det körigt på dagarna att hinna med båda. Tur det finns både webbradio och webbtv.

2011-12-10 | 23:39:39
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback